Antal fonder vid månadsspara 7000kr

Tack Jan för en bra sitt och månadsbrev, trogen läsare.

Vi kommer gå från 5000kr till ca 7000kr i måandssparande och funderar samtidigt på hur många fonder man ska ha. Har idag 9 fonder som jag trivs med men med tanke på ränta-på-ränta effekten kan man ska ha färre men då ökar också risken etc. Några tankar från din eller andra läsare

hälsningar

Henrik

Hej,

så länge dina fonders innehav är spridda världen av över kan du väl minska på antal fonder om du vill. Jag vågar dock påstå att du inte vet vilka fonder som kommer prestera i framtiden (ingen vet) så samtidigt som du ökar din möjlighet för högre avkastning ökar du också risken för mindre avkastning.

Jag förstår inte vad du menar med “med tanke på ränta-på-ränta effekten” heller, det spelar ingen ju ingen roll om du investerar i samma fonder eller inte, bara du investerar pengarna :slight_smile:

Nu är jag lite sen på bollen, men man brukar normalt se att den riskjusterade avkastningen ökar upp till ett sparande i ca 7 fonder. Så att ligga mellan 7 - 12 fonder tycker jag är ganska lagom. Sedan håller jag helt med Emil i hans svar ovan. :slight_smile: