Är Nordea stratega 30 bra?

Jag placerade ungefär 80,000 kr i Nordea Stratega 30 för ett halvår sedan och har dålig koll på allt som har med fond/aktie-sparande att göra då jag inte har haft orken att sätta mig in i det.Nu funderar jag dock på hur bra den egentligen är? Gynnar den mig eller blev jag rekommenderad den av banken för att den är bra för dem? Finns det andra fonder som har bättre avkastning generellt sett? Bör jag byta?Jag hade inte tänkt spara i flera år och sätter imellanåt in mer pengar.Tack på förhand.

Hej Måns.

Nordea Stratega 30 betyder att den har 30% aktier och 70% räntor och den är riktigt bra för banken då dem tjänar på dig 1.61% i avg på dig. Lågriskfond risk 3 och så hög avg. Inget att ha ska jag säga direkt. Vet inte hur gammal är du och sparhorisont. Men det kvittar den är lika dyr som att äga en ferari eller tesla med vanlig arbetar lön. Du kommer få mer komentarer här vad du ska göra. Du har blivit lurad av din bankförsäljare som kallas bankrådgivare. Lycka till.

Mvh. Jack

Hej Jack

Tack för svar. Jag har även 30,000 kr i Swedbank Robur All. Komplett. Vet du nånting om den? Kan ett alternativ vara att sätta över alla pengar i den eller är den lika usel?

Jag är 25 och studerar. Sätter över pengar från jobb lite då och då i fonden på Nordea när jag har råd. Planerar inte att röra pengarna på minst 5 år.

Mvh Måns

Kort och gott, lurad så inåt helvete.

Hej Måns!

Tyvärr en dålig fond, dags att byta och gå vidare!

Kolla in Globala Barnportföljen, en bra och billig portfölj för långsiktigt sparande!