Återinvestera i ränta-på-raänta kalkylen

Hejsan!Har med stort intresse laborerat med ränta-på-ränta kalkylen för excel (fast kör i Apple Numbers).En sak som är oklar tycker jag är om och i så fall hur ofta jag ska ta hem vinst och återinvestera.Samtidigt så läser jag ju att du rekommenderar ett fondinnehav som man bara behöver titta till nån gång om året.Vore bra om du kunde klargöra lite kring detta.Med vänlig hälsning,Rickie Kåveby

Gör som Jan säger.

Du får ju inte mer pengar bara för att du säljer en fond och sedan köper tillbaka den! Använder du inte ISK så drabbas du ju dessutom av en resvinstskatt.

Jan brukar säga att man bör ombalansera 1 gång per år. Det är då man tekniskt sätt “plockar hem vinsten och återinvesterar”. Kör du med aktier så kan du göra det varje månad med endast köp. Dvs sparar du 10000kr i månaden så fördelar du dessa 10000kr på aktierna du har i din portfölj så du når så nära den balans du är ute efter. Jag kör 6 olika investmentföretag och har fördelat det jämnt. Sen har jag gjort en excelsnurra där jag har mitt innehav och (automatiskt) hämtar värden från google finance. Sedan fyller jag i hur mycket jag tänker köpa aktier för. Därefter får jag ett förslag om hur många aktier jag ska köpa av varje, och balansen efteråt. Dessa värden kan jag justera för att få en “bättre” balans :slight_smile:

Nyfiken fråga som du givetvis inte behöver svara på om du inte vill. Vad har du för investmentbolag? Skall din metod fungera väl och slå marknaden är det helt avgörande att det blir rätt från början.