Avanzas nystartade fond Avanza global?

Vad tror ni om Avanzas fond Avanza global som startade sommaren 2018? Låga avgifter men är en sk matarfond, bör jag satsa på Avanza zero eller någon annan globalfond istället för mitt långsiktiga sparande (7-10 år)?

Avanza Global är bästa billigaste global indexfond med 0.10% i avg. Det är likvärdig indexfond som LF Global indexnära som kostar 0.22% i avg. Kör på Avanza Global och det räcker att köra allt i en global indexfond. Smidigare kan det inte bli. Du får riktigt bra branch spridning i den.

Mvh.jacke77

Det är inte fondavgiften som är viktig utan det är avkastningen vid val av globalfond. Det finns många aktiva globalfonder som presterat bättre avkastning än Avanza global. Avanza global tillhör de sämre under de månader dom varit på marknaden.

Hugo vad pratar du om? Du kan inte titta avkastningen på 3 månaderssikt. Det borde alla fatta eller hur? Du kan inte jämföra en dyr aktiv global fond med Avanza Global/LF Global index på så kort tid. Man ska titta på 5-10-15 årssikt och jämföra hur många aktiva global fonder har slagit en billig Global index? Om du ska köra index då är det bästa valet billigast. På 3 månader sikt kan det skilja i avkastning även på olika global indrx fonder. Men långsiktigt brukar den som är billigast avkasta bättre. Lycka till. Mvh.jacke77

Det går inte att jämföra Avanza Zero med en globalfond. Zero följer cirka 30 svenska bolag medan en globalfond följer runt 1500 bolag över hela världen.

Jacke77 har rätt om att Avanzas globalfond funnits för kort tid för att man ska kunna säga ifall den är bra eller dålig. Men den är billigast i kategorin.

Vad menar du när du säger att det inte är intressant att mäta längre än 5 år tillbaka i tisen? På 10 år slår en global indexfond i de flesta fall en aktivt förvaltad globalfond. Är det därför du inte vill mäta längre bak i tiden kanske? Det är snarare så att perioder under 5 år är helt ointressant att titta på, att titta på hur de har gått under ett enskilt år är ännu mindre intressant.

Om man jämför LF global med det utbud som finns av global fonder på Avanzas hemsida så kommer den inte ens på 10 bästa listan under den senaste 5 årsperioden. Längre tillbaka är rätt ointressant och jag har hellre inga data därifrån.

Hittills i år har ett 30 tal globalfonder presterat bättre än LF global.

Återigen …titta på avkastningen som fonderna du är intresserad ger, inte fondavgiften.

Hehe. Kul att du är med. Visste du i början av året vilka globalfonder/branchfonder med högre risk än LF Global skulle vara bättre? Hugo det är historik dåtid! Jag är intresserad att du svarar till mig vilka fonder kommer att slå global index nästkommande 5 år att kag och alla andra kan välja rätt fond som slår index? Historik är annat jämfört med framtiden som ingen vet hur det blir. Det vad vi vet idag är avgifterna på fonden. Kul att du har valt rätt och lycka till. Viktigast är att man trivs med sina val. Allt annat är ointressant. Trevlig helg.
Mvh.jacke77

Hugo:

Avanza Global är en indexfond som följer indexet MSCI World. Den presterar varken bättre eller sämre utan som index.

Tidigare resultat är ingen garanti för framtida avkastning. Låg fondavgift är däremot.