Avsnitt för tonåringar

Hej,

tack er fantastiska sida! Jag har lärt mig så mycket av er! Och längtar alltid till söndagkväll för att lära mig mer av er :slight_smile:

Jag har två barn, 11 och 13 år som jag nu ger månadspeng via Gimi-appen. Jättebra att lära dem om lön, ränta, extrajobb. De har även gått med på att avvara 50kr av månadspengen att varje månad investera i länsförsäkringar global indexnära (tio års horisont). Jag hoppas att de själva ska börja vilja välja annat, tex dataspelsföretag eller vad de nu råkar intressera sig för.

Jag försöker prata med dem om ekonomi och berättat om Warren Buffet, hur han började när han var 11 år.

Nu, till min förfrågan, förslag: kan inte ni göra ett avsnitt som riktar sig till ungdomar? Där man pratar om förebilder som Buffet och förklarar hur ränta och allt fungerar? Vad är en fond, vad är en aktie, etc. Målsättningar, drömmar, hur stor del av månadspeng att investera.

Ni är så bra på att förklara och ni har barn själva, det skulle kunna bli hur bra som helst!

Bra idé, ett sånt avsnitt önskar jag också!

Ja, vilken kanonidé!

Gör något liknade som med skådespelerskan ni hade med fast med en ung person som kan vara förebildande fast som inte vet hur man ska spara fast vill lära sig. Gör ni det riktigt bra så kan den användas av tex hemkunskapslärare mfl landet runt i syfte att folkbilda.