Behöver låna av mig själv men tom buffert

För någon månad sen brände jag helt min buffert då jag var tvungen att ha en bil till och från jobbet. Sedan dess har jag haft lite otur och fått oförutsedda utgifter och där lånat pengar av min bror som nu nästan är helt betald.

Nu hade jag en annan kostnad som vips landade på 5000:- mer än beräknat i samband med att jag fick en ny lägenhet med dyrare hyra.

Jag har fått pausa månadsspar till mina robotar för att jag tänkte att prio 1 bör vara att fylla bufferten igen. Kostnaden ovan är ingenting som jag kan skjuta upp utan kommer behöva att hosta upp troligen denna månaden, jag behöver då låna mer pengar.

Som jag ser det har jag 2 alternativ:

  1. Ta pengar ifrån min fond, fylla buffert och därefter börja månadsspara igen.

  2. Låna mer av bror eller kanske skaffa mig ett kreditkort, kan jag inte med ett sånt låna utan ränta i 30-45 dagar eller vad det är? Isåfall vilket ska jag ha?

Tack.

Hej,
Jag skulle tagit alternativ 1 men endast tagit så mycket pengar man behöver för tillfället.

Om du tar ett kreditkort och mot förmodan inte kan betala den räkningen så sitter du i en sämre sits än nu.

Mvh William

Hej,

Tråkig situation du har hamnat i.

Om jag behöver pengar samtidigt som bufferten är tom hade jag definitivt sålt av mina fonder så mycket som behövs.

Varför låna pengar av din bror när du själv har tillgångar? Din bror hade kunnat placera de pengarna och fått avkastning.

? jag gör nog som ni säger! Jag har fått brorsan till att starta månadsspar i lysa också men tyvärr håller han för mycket pengar på sitt sparkonto.

Hej Victor!

Det är detta som mellanrisken ska vara till för, att fylla på bufferten vid behov, så har du en mellanriskhink så är det förslagsvis därifrån du kan ta pengarna!