Byta LF tillväxt - Dnb em markets?

Haj!Har för tillfället LF tillväxtmarknad, men så dyker Dnb upp på min radar med en lägre avgift. Kan inte hitta någon större skillnad utav dessa två fonder, vad tycker ni är det någon mening att byta från LF till Dnb? Och har ni någon koll på om det är några större skillnader mellan dem?

  • DNB Global Emerging Markets Indeks A
  • Länsförsäkringar tillväxtmarknad Indexnära
Tacksam för svar!?

De är i princip lika, följer samma index med samma avkastning. Skillnaden är att LF har plockat bort några ”oetiska” bolag. Sen finns det Öhman Etisk Emerging Markets som har gått något bättre men är dyrare än de två.

Tackar! ?

Jag har en stund haft DNB Emerging Markets Indeks och har säkert tipsat om den i det gär forumet någon gång. Men jag har bytt tillbaka till LF Tillväxtmarknad Indexnära av två anledningar.

Dels så har DNB en del syntetiska innehav i form av futures. Se tio största innehaven hos Morningstar: https://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Portfolio.aspx?perfid=0P0001CTKY&programid=

Dels verkar den ha höga dolda avgifter. Se “Produktens avgift” på Avanza: https://www.avanza.se/fonder/om-fonden.html/862034/dnb-global-emerging-markets-indeks-a

Hmm… mycket bra argument. Har nu också bytt tillbaka till LF Tillväxtmarknad Indexnära. :slight_smile: Tack för tipset Emil!

Sen finns SPP emerging markets SRI och är lik Lf tillväxtmarknad indexnära som ett alternativ.

 

//Tomas