Di:s tävling Drömportföljen

Är det fler än undertecknad som är med i Drömportföljen? Hur går det och har ni lärt er något?

Det här blir lite svajigt då jag normalt försöker hålla mig från att handla enskilda aktier (se lossporntråden för anledningar) men jag tycker ändå att det har varit intressant.

Jag har två porföljer med, eftersom man inte spelar med riktiga pengar så hade jag gått på följande tokiga tankar:
Portfölj 1: Valde lite planlöst bolag som jag tyckte verkade tuffa eller som jag hört talas om. Allt från Saab till Net Insight.
Portfölj 2: Tänkte att förnybar energi skulle få en skjuts så jag köpte små vind- och solenergibolag.

Efter några veckor låg jag på plats 5 av 20000 med portfölj 2 och var på väg att utropa mig som aktieguru, så himla lätt! 20% plus på någon vecka, 8% per år är för dummerjönsar! Portfölj 1 låg däremot och lyste röd på placeringar runt 15000.

Men så efter några veckor till så har portfölj 2 rasat ner till plats 7000 och 1:an är på plats 632. Otroligt intressant. Jag tror jag håller mig till indexfonder och trisslotter ändå. :upside_down_face:

5 gillningar

Låg 1:a ett tag. Ligger kring plats 2000 nu (noterade att jag ligger plus minus noll, så 18000 av 20000 portföljer är på minus). Tajma rätt på 2 månader är inte helt enkelt och jag anser att väldigt mycket tur ska till för att vara högst upp när tävlingen stänger. Sen kan man ju såklart bädda för att öka sannolikheten att få ett utfall som är i svansarna av normalfördelningskurvan på olika sätt. Jag valde att ta de småföretag med lägst (positivt) pe-tal som ger utdelning. Andra verkar välja bolag i en viss bransch.

Edit: Disclaimer! Investerar inte på det här viset med riktiga pengar.

2 gillningar

Håller mig borta från sådana tävlingar.
Stor risk att man köper bolag med enorm risk till sin riktiga portfölj när man tycker att man har hittat en grym aktie som kommer gå upp 50%.