Ev. nedgång = BetterGlobe dags?

Hej. Jag tror som många andra att det kommer bli en global nedgång på börsen inom en framtid. Har dragit ner på aktieinnehav och mer på räntor.

Men är det kanske läge att investera i BetterGlobe istället för att pumpa in i räntefonder?!

Då undviker man aktiemarkanden samtidigt som man gör något gott för planeten. Tänker jag fel?

Nej, det skulle jag inte rekommendera även om jag har Better Globe som samarbetspartner. Better Globe är bra som en långsiktig, etisk och hållbar investering i hink #4, men det är INTE en ersättning för en räntefond. En räntefond kan du sälja när du vill och ha pengarna på kontot dagen efter. Better Globe är en extremt illikvid investering på det sättet att när du väl satt in pengarna så är de låsta över 20 års perioden (bortsett från den förväntade avkastningen).

Jag tycker att räntefonder är bra och har dem i mina portföljer, vill man ha ett annat komplement till räntefonder, då är det t.ex. bättre att titta på ha pengarna kontant (som aldrig är fel) eller i t.ex. en marknadsneutral fond som den vi pratar med Eric Strand i avsnitt #50.

Sedan vill jag som alltid påpeka att försöka tajma marknaden sällan leder till att man tjänar pengar. Ofta är det tvärtom. Bättre att välja en bra strategi och sedan hålla sig till den oavsett vad som händer på marknaden.