Flytta barnens fonder från Nordea

Hej!

Är total nybörjare gällande fonder så ville få lite goda råd :slight_smile:

Har lite fondspar på Avanza och barnens fonder ligger på stratega 50. Ej stora summor (även om vi tänkte trappa upp sparandet åt dom) men funderade på att flytta deras spar också till Avanza. Tanken låg runt auto 5/6 eller barnportföljen (fast tanken på robot är lockande).

Min fråga är främst om det finns någon anledning att ej bara stänga ner deras fonder direkt och flytta allt (sett till ex corona och dyl)? Samt om det fanns någon åsikt / tips kring portfölj / auto.

 

Angående läget med corona, visst marknaden är volatil nu så har man otur så tajmar man dåliga dagar. Men som sagt, är barnen små och det inte är några jättesummor så spelar det ingen roll.

Är du totalt ointresserad och inte vill lägga tid på detta alls så skulle jag rekommendera en fondrobot. Om du bara vill ha det enkelt men ändå ha lite koll själv så skulle jag satt upp en enkel portfölj i avanza med inte allt för många fonder, då blir det inte allt för mycket ombalansering som behövs göras. Alt att man lägger allt i en o samma fond om man vill slippa ombalansering helt.