Förslag på långa räntefonder till allväders portfölj

Hej. Jag håller just nu på att sätta ihop en egen allväders portfölj med inspiration från rika tillsammans portföljen. Har ni några förslag på bra alternativa långa räntefonder till de som används i den? Jag tror nämligen på en dyster framtid för EU och USA och skulle gärna ha förslag på mer diversifiering med gärna andra marknader. Vad tror ni ex om denna? https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor/16769484-vanguard-usd-emerging tacksam

Hej!

Diversifiering är alltid trevligt och som sådan ser den intressant ut.

Dock har några funderingar. Jag lyckades inte hitta precisering över hur långa löptider obligationerna har mer än att de är längre än ett år (jag kanske kollade för snabbt :). Ska de fylla samma funktion som i Rika tillsammans - portföljen bör väl löptiderna för en stor del av obligationerna vara 15+. Jag noterade även att denna ETF gick ner rejält under våren medan den ETF som har störst plats i Rika tillsammans portfölj gick upp rejält under samma period. Det är också en aspekt att ha med om de långa räntefonderna ska fungera som skydd i turbulenta tider. Det här med räntefonder är svårt och det finns säkert andra på forumet som kan detta mer än jag men du fick några funderingar iallafall.

Mvh Mathias

Tack för intressanta tankar Mathias. Hittar heller ej mer info om löptiderna. Kanske inte ett optimalt val ändå alltså även om man får en exponering mot tillväxtmarknader. Kanske någon annan har ett bättre förslag?