Fortsätta månadsspara

Ska jag fortsätta månadsspara enligt hinkarna, nybörjarportföljen och globala barnportföljen, trots “Gult ljus” på börsen, och om jag följer enligt rika-tillsammans fördelning med indexfonder/räntefonder? Inget att vara orolig för? Just nu har jag pausat mina månadsinsättningar pga det jag har läst i bloggen.

 

Jag tog en funderare efter jag läste bloggen men har inte pausat mitt månadssparande. Jag dubbelkollade hur mitt buffert såg ut, anpassade lite i min riskprofil, köpte lite mer guld och nu är det läge igen att bara fortsätta spara. Alla mina kortsiktiga mål och allt med kort och medellång horisont är i sin ordning. Resten får ligga på börsen över 10 år.

Även om börsen går ner rejält och jag tappar mycket marknadsvärde så blir jag inte orolig längre… jag ser det i så fall som investerade pengar “som bara inte syns ännu” och som jag som tur fick använda för att köpa billigt. :wink: Någon vacker dag kommer min depå att överstiga anskaffningsvärdet igen.

Och desto roligare blir det då när börsen går upp igen och jag blir betydligt rikare för varje månad som går utöver mitt månadssparande.

Bra svar, slänger bara in en liten kommentar att jag tycker att anpassa riskprofilen är bättre än att sluta månadsspara, starta upp månads sparandet igen och justera risken istället om det känns jobbigt!

Tack för svaret på min fråga och även kommentaren till svaret. Jag ska titta på risken i mina portföljer, och ev justera risken. Jag är inte så väl insatt i att investera i guld, ge gärna tips på det!