God ekonomi

Hej.

Jag har god ekonomi och kan lägga undan ungefär 20k i månaden. Hur får man det att växa på bästa sätt istället för att bara låta det sitta på kontot?

Jag har några frågor och funderingar jag gärna vill ha svar på.

Vad skall man göra om man vill investera pengar, men vill inte vänta 5,10 eller 15 år på resultat utan 6 mån upp till max ett år. Eller måste man vänta minst 3-5 år? Hur mycket skall man putta in i månaden?

Är det en bra ide att investera i olika typer av lokaler fastigheter och bedriva enkla koncept typ dans och yoga studios?

Jag är också mycket sport intresserad. Finns det något sätt man kan göra för att investera i sport franchise?

Jag tänker först och främst på sport i usa som tex baseball, amerikansk fotboll och basket?

 

 

Hej!

Ett tips är att kika på de olika portföljmallarna som finns här på bloggen, där finns portföljer som passar för olika lång sikt om man vill ha mer tillväxt än på sparkontot. https://rikatillsammans.se/fondportfolj/

Ska man investera i aktier (t.ex. via aktiefond) så rekommenderas minst 5 års sikt, annars blir det mer spekulation och väldigt hög risk. Är sikten kortare än så rekommenderas räntefonder eller sparkonto. Vill man ha lite ränta kan man jämföra sparkonton på Compricer, se till att det finns insättningsgaranti bara. T.ex. Avida Finans hade 0,75% ränta sist jag kollade, inte så mycket men mer än inget.

Hur mycket man ska putta in är individuellt!
Frågor att ställa sig:
Har du redan en buffert eller ska det byggas upp?
Har du t.ex. Blancolån eller liknande med hög ränta som är bra att bli av med?
Har du något kortsiktigt mål, t.ex. en resa eller bostad inom en kort period?

Gällande att hyra ut lokaler till t.ex. yogastudios så finns det säkert någon som är mer insatt i just det än vad jag själv är, så lämnar den frågan tom!

Gällande sport så finns det en del aktier med den inriktningen på olika vis, i Sverige har vi SkiStar, Fenix Outdoor, Sportamore och AIK Fotboll. Amerikanskt är Nike, Manchester United, Callaway Golf, Nautilus och Under Armour de jag känner till.

Vänligen
Elin