Hur ska jag placera/omplacera mina pengar?

Hej,

Jag har läst en del om din “Rikatillsammans portfölj” och det ser ut som ett bra sätt att fördela pengarna på över längre tid. Men det jag inte riktigt får ihop är texten under listan på de olika placeringarna med fördelningen i %. Det står såhär

“Precis som jag skrev ovan, många av de börshandlade fonderna är enklast att googla eller hitta hos nätmäklarna via sina kortkoder inom parentes. Notera hur jag i varje kategori har försökt välja en ”bärande” fond i kursiv stil. Det betyder att om man vill köra den här portföljen på mindre belopp så kan man gå på endast den fonden i den kategorin.”

Vad betyder mindre belopp i detta läget? Jag har 100.000:- som jag val placera i denna typ av sammansättning som en första investering, är det ett mindre belopp som skall fördelas med 25% i vardera kategori? Sedan kommer det kanske att placeras in ytterligare pengar i framtiden, vilket just idag är svårt att sia om.

Tack för en mycket bra och informativt sida!

mvh

Henrik Ekman

Hej

Jag tror att ‘mindre belopp’ avser 99 kronor eller mindre eftersom de flesta foder har en minimiinsättning på 100 kronor.