Hur skulle ni lösa följande problemställning?

Problemställning (av entreprenöriell karaktär):

  1. Den främsta formen av höghastighets Wi-fi.

  2. Maximal, månatlig kostnad för slutkund: 10 kr.

  3. Varje abonnemang måste vara lönsamt. Minst 100% bruttomarginal.

Innan ni avfärdar det hela som ett skämt, använd geniknölarna. Hur kan det bli möjligt? Mänskligheten har åstadkommit större mirakel än det jag frågar om i denna tråd.

Med tanke på vikten av internet (i e för att ens en gång vara en fungerande samhällsmedborgare) är det av hög vikt att kostnadsminimera abonnemangen genom hela värdekedjan.

Jag är gärna med som finansiell medgrundare av ett bolag som har en hållbar lösning på problemställningen ovan. Diskutera sinsemellan i denna tråd.

Åtskilliga gånger har jag under årens lopp fått förfrågningar om finansiering av innovationer av olika slag. Nästan undantagslöst har dessa misslyckats.

Ett par exempel: En ny väl fungerande maskin i byggbranschen gick ej att sälja på grund att " vi gör som vi alltid har gjort". En i och för sig fungerande säkerhetslösning för att säkra datorer gick ej att sälja eftersom den inte var användaranvänlig. Osv osv…

Kostnaden för att ta fram en ny produkt underskattas alltid. Sedan kommer nästa problem att implementera produkten på marknaden. Naivt nog tror de flesta att en bra produkt säljer sig själv. Så är inte fallet. Oftast krävs ett jätteengagemang i tid, kraft och pengar gör att nå framgång.

Vid närmare eftertanke har jag enbart i ett enda fall varit med om en framgång. Detta tog dock åratal och det var på vippen att entreprenörens privatekonomi raserades. Visst framgångssagor finns, men risknivån är hög.

Med dessa varningens ord önskar jag dig all framgång i ditt eventuella projekt.