Hur vågar jag sluta jobba?

Hej,

 

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av att jobba, jag har egentligen ett vettigt jobb med bra lön men har nog ändå aldrig längtat efter att gå till jobbet.

Efter många års slit, några bra investeringar och en bra sparkvot lyckats spara ihop lite drygt 9Mkr.

Enligt de flesta sätt jag räknat borde värdeökning och utdelningar årligen mer än väl täcka mina månatliga utgifter men jag vågar inte riktigt ta klivet.

I så många har har målet varit att uppnå denna frihet men nu när jag har den i räckhåll vet jag inte vad jag gör härnäst. Hur har du tänkt när det gäller just övergången mellan att ha sparande som mål till att faktiskt våga ta steget och säga upp sig och helt byta livsstil till den jag drömt om?

 

Mvh

 

Per

 

 

Först och främst, grattis!

Du har lyckats med det som många önskar uppnå. Jag antar (eftersom du skriver här) att du kör någon av/alla portföljerna och sedan säger upp dig. Hade jag varit i din sits hade jag troligtvis sagt upp mig och försökt starta eget och/eller konsultat. Få mer tid över för resa/hobby och samtidigt ha ok intjäning samtidigt som jag hade en passiv inkomst från kapitalet.

Lycka till!

 

 

 

Du måste ju inte ta klivet, men du har ju möjligheten nu, och det är den verkliga friheten.
Kanske du kan börja med att gå ned i arbetstid? Du kanske vill göra något annat? De flesta behöver något att göra om dagarna.

Först och främst, grattis!

Men jag förstår dig inte. Vem är kvar på sitt jobb med 9Mkr i kapital? Jag hade inte ens sagt upp mig, jag hade bara slutat gå till jobbet. Skämt o sido men jag tror du förstår min poäng.

Spara hälften i någon portfölj, använd resten som levnadsskostnader. Du lär dö innan du ens hinner slösa allt :slight_smile:

 

 

Jag skulle stanna upp och betänka vad det är jag egentligen vill göra i livet, det är ju uppenbarligen inte vad du jobbar med nu. Så tänk över dina alternativ, vill du resa, göra en världsomsegling, bli dirigent. Om du börjar med en ny dröm, så kommer nästa steg inte vara så svårt att ta. Och ditt ekonomiska oberoende kommer att ge dig möjligheten att förverkliga dina drömmar.