Innestående pengar hos arbetsgivare

Hej,

Jag har liksom många andra läkare en massa komptid innestående hos min arbetsgivare. Det rör sig om ca 130 000kr före skatt just nu och det finns nästan aldrig möjlighet att ta ut detta i ledig tid då kompbanken varje månad fylls på med fler timmar. Det finns dock ett tak och när det slår över betalas timmar ut per automatik.

Nu till min fråga. Borde jag ta ut denna kompbank och investera pengarna istället och inte låta arbetsgivaren fungera som ett bankkonto? Visserligen ökar värdet varje år genom löneökning så det bör vara bättre att ha pengarna där än på bankkonto. Men jag är samtidigt intresserad av att bygga upp ett kapital på lång sikt och då verkar börsen vara ett bättre alternativ. Det allra mest riktiga rent ekonomiskt vore att ta ut pengarna som ledighet och arbeta privat under bättre lönevillkor (läs hyrläkare), för att sedan investera pengarna, men då har jag egentligen passerat en gräns för hur mycket jag är villig att anstränga mig bara för att “bli rik”.

Ytterligare en följdfråga är - varför ska jag ha en buffert på bankkonto när jag när som helst kan be arbetsgivaren betala ut extra komptid och under tiden det sker utnyttja krediten på ett kreditkort?

Kul om någon har synpunkter eller sitter i samma funderingar.

Tänkt på att om arbetsgivaren går i konkurs (om du har en arbetsgivare “som kan gå i konkurs”) är det endast det som intjänats de senaste tre månaderna som är skyddat av den statliga lönegarantin. Resten blir en fin liten gåva till det allmänna konkursboet, där du förmodligen är lågprioriterad. Så det är inte helt riskfritt att ha för mycket innestående hos sin arbetsgivare.

Jag hade inte litat på arbetsgivaren alls. Den dagen du vill ha ut pengarna fort (“buffert för oväntade saker”) ska du se att de infört en policy av att det enbart går att få ut i tid. Alternativt maxbelopp på utbetalning per månad, eller att pengarna av någon anledning brunnit inne. Tvärt om, om du skulle vilja nyttja dem till ledighet för att tjäna pengar på annat håll ska du se att det inte går just då (corona är bara ett exempel på vad som skulle kunna orsaka detta).

Visst är det konstigt att arbetsköpare inte har problem att fylla på kompbanken med kort varsel men att ta ut från den är inte alls lika lätt? Nu verkar det som att du vill ha ut det i pengar istället och då tycker jag som de andra att du ska begära ut det. Om du arbetar i offentlig verksamhet så kommer de i och för sig inte gå i konkurs så då kan det vara lite hugget som stucket. Men jag håller med de andra om att detta inte är en trygg buffert, den har för låg likviditet (kan krävas bråkande för att få ut pengarna när DU vill).

Du bör inte arbeta som hyrläkare åt en konkurrent samtidigt som du har kvar din anställning. Det räknas som illojalt och är grund för avsked.

Om du faktiskt vill försöka få ut tiden som ledighet för att du vill vara ledig så föreslår jag att du och din chef sätter upp en seriös plan på hur det kan gå till. Exempelvis att du är ledig varje måndag, jobbar halvdagar torsdag-fredag, tar ut hela sammanhängande veckor på förutbestämda datum eller liknande. Då kommer du runt beteendefällan att “men det finns aldrig möjlighet att spontant vara ledig lite här och där”.