Investera 5 miljoner i dessa Corona tider - hela summan nu eller dela upp den?

Jag har fått ett arv på 5 miljoner som jag nu vill börja investera enligt 4 hinkars principen ( eller kanske 3 hinkar då jag inte kommer att ha en lekhink). Med tanke på Corona viruset och att börsen nu gått ner så pass mycket, rekommenderar ni att investera de 5 miljonerna vid ett tillfälle eller att dela upp insättningarna? I så fall vid hur många tillfällen och hur långt emellan dom, för att maximera avkastningen?
Jag Har lyssnat på avsnitt 92 där det rekommenderas att investera allt på en gång om man inte freakar ut. Detta kommer jag inte att göra då detta är ett långsiktigt sparande för mig. I avsnittet nämns dock att de gånger i historien då det lönade sig att sprida ut sparandet var vid börskrascherna 2001-2003 och 2008. Eftersom vi nu i och med Corona har ett liknande scenario med börsen som sjunker, skulle ni rekommendera att sprida ut insättningarna?

Jag rekommenderar alltid att sprida ut det över tid, 2 år är min rekommendation. Är du helt grön så vet du inte nu om du freakar ut. Säg att du skulle tappa 2.5M på ett par månader efter en nedgång på -50%, skulle du ha kvar resterande 2.5M då?

Det är bara att köra in allt på en gång. Nu kommer börsen gå upp och du kommer att tjäna flera miljoner!

Snygg hijack av alias

Personligen skulle jag inte gå in med någon stor summa idag. Alldeles för stor risk i relation till börsens höga värde.
Efter repningen ligger vi nu bara runt 12% ned från högstanivån.
Får vi ett stort börsfall så kan det ta 5-20 år innan du är ±0.

Man bör ställa sig frågan om de ekonomiska utsikterna, med världen i lock down, företag som massvarslar, massvis av företag som går i konkurs, arbetslöshetsprognoser sämre än på decennier, att vi troligtvis är i början av pandemin, inget vaccin, om allt detta motsvarar ynka 12% nedgång och nu kommer det bara gå uppåt.

Har vi någonsin sett liknande förutsättningar och haft en sådan liten nedgång?