Investera i skog

Finns det någon möjlighet att investera i skog via fonder? Om så är fallet kan man använda det för att få mindre risk i sin portfölj?

Hej Björn,

Bra fråga tycker jag. Särskilt för att du funderar på det nu. De flesta börjar tänka i de banorna när börsen väl har kraschat. Som efter 2008.

Jag har forskat lite i detta och förstår att de skogsfonder som dök upp runt 2009-2010 verkar vara borta nu eller har tagits upp av någon råvarufond.

Man skulle kunna tänka sig att investera i aktier i skogsbolag, men då blir man en ‘ägare’ i bolaget och alltså även i papperstillverkningen av bolaget så är det inte en ren investering i skog. Det finns två stora svenska skogsbolag som kan vara intressanta: SCA och Holmen. SCA har i år delats upp i ett hygienbolag och ett skogsbolag. Därav det som ser ut som ett stort ‘ras’ i aktien i juni i år vilket beror på distribuering till aktieägarna vid den uppdelningen.

Det finns också ett antal ‘skogs’ ETF-er i övriga världen men personligen tycker jag inte om dem med tanke på skövling av skogar.

Fundera på att utforska Jans del i bloggen om “Better Globe” där man kan investera hållbart i trädplantering i Afrika. Jag tycker att det är ett fantastiskt alternativ.

Mvh Eric

 

 

Hej!

Som Eric skriver finns det lite olika sätt att investera i skog, aktier i skogsbolag är det enklaste.

Men oavsett man äger en plätt skog själv eller aktier i ett skogsbolag så är man i händerna på marknaden. Är det goda tider är efterfrågan på virke stor, är det dåliga tider så är den liten. Så jag är osäker på om skog är ett sätt att slippa undan nedgångar. Äger man skogen själv så ser man i och för sig inte värdet dag för dag, men om man vill sälja den är det ändå Mr Market som bestämmer priset.

Hej Björn,

 

Jag har hittat något som kan vara av intresse för dig. Det är en skogsfond som dessutom är oberoende av börsen. Du har även möjlighet att registrera dig på portalen. Det är kostnadsfritt och finns inga förbindelser. Jag har själv registrerat mig. Då får man tillgång till all information om fonden och fondbolaget. Klicka på länken nedan för att mer information.

 

https://www.crowdproject.se/project?title=A%2BGrowing%2BFuture

http://www.joforestfund.com

 

Med vänlig hälsning,

Dylan

Bolaget startade 2016 med en mycket blygsam omsättning. Detta kan mycket väl vara något bra, men personligen är jag väldigt försiktig med att satsa pengar i verksamheter som saknar historik.

Hej, det måste blivit ett missförstånd, Global Crowdproject AB som driftar portalen www.crowdproject.se är en mötesplats för projekt som behöver hjälp med finansiering eller kapitalanskaffning, vi är en mellanhandel och kapital förvaras inte hos Global Crowdproject AB, utan hos fonden J&O Forest Fund.
Alla investeringar av fonden görs via portalen som vi är ensamma om där du reserverar ditt intresse (teckningsanmälan) och här får du sedan all hjälp samt service av oss för att bli en nöjd kund.

J&O Forestfund förvaltar över 400.000.000 kr för sina investerare sedan 2013
• Bevista stabil avkastning 10 – 12 % per år (efter avgifter)
• Andel positiva månader sedan start 2013 är över 90 %
• Medgrundarna till fonden är de som startade AVANZA BANK

Ta gärna kontakt med mig så berättar jag mera för dig.

+46 730809007

info@crowdproject.se

Peter/

Det var väl Sven Hagströmer och Mats Qviberg som startade Avanza?!

Rättelse från ovan är att fonden J&O Forest Fund ägs av 2 av de som var medgrundare till
AVANZA BANK.

Ha en bra dag allesamman.

Peter /

Ok. Då är vi överens. Global Crowdprojekt AB bildades 2015. Avanza bildades av Hagströmer och Qviberg. De är inte inblandade i detta.

Hej Nestor,
Det stämmer Global Crowdproject AB är bara en (mötesplats) crowdfundingplattform där långivare och låntagare möts även kapitalanskaffning.
Titta gärna på alternativa Investeringar “HögreAvkastning och lägre risk” där du kan läsa lite mera om tidigare med grundaren från Avanza.

http://docplayer.se/895750-Alternativa-investeringar.html

Det kommer inom kort finnas bostadsprojekt inom Malmö Stad att hjälpa med finansiering detta med bra förutsättningar och säkerheter för investeraren.

http://www.atl.nu/lantbruk/skogsfond-blickar-osterut/

http://docplayer.se/895750-Alternativa-investeringar.html

http://www.realtid.se/dags-att-satta-punkt-etiska-fonder

https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/east-capital-behaller-personalen-6696880

Hej Nestor,
Det stämmer Global Crowdproject AB är bara en (mötesplats) crowdfundingplattform där långivare och låntagare möts även kapitalanskaffning.
Titta gärna på alternativa Investeringar ”HögreAvkastning och lägre risk” där du kan läsa lite mera om tidigare med grundaren från Avanza.

http://docplayer.se/895750-Alternativa-investeringar.html

Det kommer inom kort finnas bostadsprojekt inom Malmö Stad vill ni hjälpa med finansiering till dessa projekt var uppdaterade detta då med bra förutsättningar och säkerheter för investeraren.

www.crowdproject.se

Hej, Crowdproject, jag har följt era projekt som finns i er portal ett tag nu även tittat på alla era tidigare inlägg varför har man inte haft en börsplanering tidigare för J&O Forest Fund? om jag förstått rätt så kommer nästan all förvaltning på miljarden konventeras som idag finns på paradisöarna i BERMUDA hämtas hem till ett ny bildat svenskt bolag ETERNALI AB?
Hur kommer det sig att ni marknadsför en förtida emisson för det nya bolaget om de nästan har 1 miljard under förvaltning att konventera som jag inte får ihop?

Marknadsföringportalen Crowdproject ???
FÖRANMÄLAN / SKOGSAKTIEBOLAGET ETERNALI AB (PUBL) ???
A Growing Future ???

https://www.crowdproject.se/project?title=F%C3%96RANM%C3%84LAN%2B%2F%2BSKOGSAKTIEBOLAGET%2BETERNALI%2BAB%2B%28PUBL%29

Skogsfondens Hemsida J&O Forest Fund???
https://www.joforestfund.com/

Önskar ett svar från den som vet!

Hej Jörgen,
Ursäkta sent svar, all information finns och läsa och få på www.crowdproject.se
Jag vill tipsa om att man även släppt en fantastisk bok om det nya bolaget Skogsaktiebolaget Eternali AB som man kan ta del av och läsa, denna bok är helt fri och är en mycket intressant och lärorik med svar på dina frågor.

Lycka till önskar jag er alla.

Läs och njut av boken allesamman.

“Den eviga avkastningen”

https://www.crowdproject.se/project?title=Den%2Beviga%2Bavkastningen%2B

Hade varit ett givet inslag i portföljen när den börsintroduceras.

Dock kommer den bara att kunna handlas på Avanza.

 

Det här med skog kanske vore ett tema för en podd. Jag blir nyfiken, men behöver förstå detta m skog bättre.

Även detta m crowdfunding vore värt en podd. Något för lekhinken eller mer?