Investmentbolag

Hej!

Jag har en portfölj baserad på investmentbolag där jag än så länge inte har med Spiltan aktiefond investmentbolag. Jag har med den i några andra portföljer.

Min fundering är om jag investera i den i min investmentaktieportfölj blir det kaka på kaka då med tanke på innehaven i Spiltan?

Industrivarden AB C27,43Investor AB B27,23L E Lundbergforetagen AB B10,17Kinnevik AB B10,06Investment AB Latour Class B4,70ICA Gruppen AB4,52XACT OMXS30 ETF3,77Lifco AB Class B3,34Indutrade AB3,29Ratos AB B2,45

De investmentbolag jag äger nu är Investor, Kinnevik, Latour, industrivärden utav dem som Spiltan har med.

Hur ska jag tänka?

Hej

Jag har sedan lång tid tillbaka Latour, Investor och Industrivärden. Dessutom har jag på samma konto Spiltan investmentbolag. Tittar man på avkastningen så slår det på 1 procent upp och ner om man jämför. Inga stora skillnader alltså. Jag får dock utdelning på aktierna som kommer direkt ner på mitt konto. Så jag föredrar aktier före fonden.

 

Hej. Kom ihåg att dina olika portföljer egentligen är en och samma bara att du har dom placerade på olika ställen. Jag skulle säga att fonden är mycket onödig att lägga till då du egentligen nästan bara ökar Investor och Industrivärden, 55% av fonden engligt du skrev ovan.
Vad är det du vill komma åt med att köpa fonden istället för att köpa dessa bolag själv?