IPO:er i januari

Äntligen har det dykt upp några IPO:er igen.

Vad tror ni om Newbury Pharmaceuticals AB och Learning 2 Sleep L2S AB?

Inte kollat på dom två än.

Men tecknade precis Hodl Spac på fyra konton. Dom ska förvärva inom blockkjedjeteknik. Spacett gick ju riktigt bra så jag chansar på denna. Känns lite risky men Vahid Toosi m.fl. är kända inom området.

Affärsvärlden hissade två flaggor för HODL men tycker ändå ordföranden kommenterar dem ganska bra.
De har gjort en analys också som ligger bakom betalvägg, men hittade ett litet utdrag:

“Affärsvärlden lockas inte av spacen men vi vill inte heller nödvändigtvis avråda den blockchain-bitne att investera. Även om man kan konstatera att det är hög risk i den typ av bolag Hodl söker så lär man åtminstone inte förlora några stora pengar innan ett förvärv har gjorts. Kanske kan Hodl också utnyttja den volatila marknaden till sin fördel. Spacett har fått en bra inledning på börsen och den som tecknar Hodl kanske även kan hoppas på en släng av kryptohysteri. Vi ställer oss neutrala till aktien”

Tänkte hoppa över denna men kanske inte är så dumt i alla fall…

Ash Pournouri är ju med på ett hörn också. Han vet ju hur man gör pengar av människor :wink: Skämt åsido inte en person jag skulle lita på.

Learning to sleep verkar ju extremt begränsat i sin affärsmodell, och saknar helt vallgrav? Det är i princip psykologbesök online med enbart fokus på sömnbesvär. En ok idé för en liten lokal butik men knappast ett aktiebolag? Hur ska dom expandera internationellt? Har dom någon bra analys av läget i resterande EU där den här typen av besök inte är så frikostigt skattesubventionerade?

Känner spontant att jag vill avvakta med dessa börsnoteringar tills vidare. Har inte gjort någon research alls egentligen, så min åsikt är väldigt öppen för förändring.:blush:

2 gillningar

Oj, sista dag 13 januari, här har man snoozat bort en IPO!

Jah tyckte ändå att jag kollade NON och AVA:s IPO sidor löpande? När gick de ut med erbjudandet?

Har någon tecknat? Lycka till i så fall!

Personligen använder jag oftast mobilen, apparna till ava&nn funkar dåligt för just översikt över ipo. Så då blir det till att det är lättare att hänga med via AVs ipo-guide. Men kanske måste titta förbi nyemissioner.se för att faktiskt täcka in allt som dyker upp!? :thinking:

Har inte tecknat HODL.

Någon som har bra koll på Newbury eller pharma i allmänhet?

Scrollade prospektet för Newbury, och tycker pipelinen såg bra ut, med säljestimat som skulle göra värderingen överlag attraktiv. DOCK har jag ingen aning hur jag ska värdera risken i de läkemedel som de har förvärvat (vad jag förstår är det iaf inte tidig studie-fas, utan de inriktar sig på redan kommersialiserade läkemedel främst)…

Känns svårt att värdera en IPO i detta börsklimat. När de satte teckningskursen för t.ex. newbury så var ju börsen betydligt högre värderad.

Jag lutar nog åt att undvika noteringar tills börsen stabiliserar sig eller om det kommer värdebolag istället för tillväxt