Känner någon till Momentum Property Education?

Såg en annons på Facebook från det här företaget som håller en föreläsning i Stockholm nästa vecka om fastighetsinvestering. Är det någon som känner till dem alls? Är det seriöst? Googlade lite och kikade på hemsidan. Fanns rätt bristfällig information. Är det någon som vet vilka de är alls? Längst ner på deras anmälningssida ser det ut verkar de ha ett samröre med Swedish Wealth Institutet som jag hittat lite luriga saker kring på nätet. Skulle uppskatta er input om detta företaget.

http://momentumpropertyeducation.com/stockholm-april-2019/?source=website

Verkar var samma slags investering som Property Effects (ocksånknutna till Swddish Wealth Institute). De har länge försökt att få bort den här tråden från Rika Tillsammans:

https://rikatillsammans.se/fragor/property-effects/

Visst är det underligt med alla dessa människor som är ekonomiskt oberoende som ändå vill spendera sin tid med att lära ut hur du ska göra? Även den här gången ska du stora lån och köpa fastigheter i Storbritannien. Det är INTE en trygg investering.

Fastigheter kan sjunka i värde och det snabbt. Då står man där med en byggnad som ingen vill ha och banklån som måste betalas tillbaka.

Var på Momentums föreläsning förra månaden och det var en Daniel Wood som höll den. Fick lite dåliga vibes och googlade upp honom. Ingen trevlig läsning. Akta dig för dessa personer som snackar stort men håller tunt. Finns ens Momentum Property Education? En snabb slagning på allabolag visar noll. Suspekt! Finns inget sådant företag. Akta dig för det som verkar skumt. Ingen rök utan eld.

http://aktiepappa.blogspot.com/2017/12/uppfoljning-av-swedish-wealth-institute.html?m=1

Kul att du varit där! Vad sade de? Talade de något om riskerna?

Jag var på en av deras föreläsningar. De pratade mycket om riskerna, tog exempel på misstag och förluster de själva gjort och pratade om hur man analyserar olika fastighetsmarknader (alltså inte bara Storbritannien som personen ovan skrivit). Det var väldigt intressant tyckte jag.

För kommentarerna ovan pratade de inte heller om att låna sig till stora köp utan snarare om vikten att vara strategisk med sina köp och kapital för att hålla sig trygg, vilket jag uppskattade.

Jag var på en av deras föreläsningar. De pratade mycket om riskerna, tog exempel på misstag och förluster de själva gjort och pratade om hur man analyserar olika fastighetsmarknader (alltså inte bara Storbritannien som personen ovan skrivit). Det var väldigt intressant tyckte jag.

För kommentarerna ovan pratade de inte heller om att låna sig till stora köp utan snarare om vikten att vara strategisk med sina köp och kapital för att hålla sig trygg, vilket jag uppskattade.

Jag var på deras föreläsning i Malmö och… det var en mycket märklig upplevelse. Efter ett par timmar av snack om olika amerikanska självhjälps gurus och frågor om hur man vill leva som ekonomiskt oberoende - fick jag en känsla av att jag höll på att bli lurad. Det kändes oseriöst och min kväll var förevigt bortslösad, till vad jag uppfattade som en hästhandlare.

 

 

Håller med dig Jesper. Har också varit på deras föreläsning och det känns som om det är renodlade skojare som ligger bakom detta. De som driver det här företaget visar sig inte offentligt med namn mm på hemsidor. Och man förstår varför då man genomskådar detta lite närmare. Det är paret Woods som driver detta, som även driver Swedish Wealth Institute. Högst oseriösa personer som har konkurser och oseriösa affärer bakom sig. Har dessutom hört att de säljer av delar av Swedish Wealth institute pga privata ekonomiska bekymmer. Håll er undan från detta är mitt råd.

BLUFF

Hans egna investeringar:
WOOD FAMILY INVESTMENTS LTD

https://beta.companieshouse.gov.uk/company/09309942/filing-history

Här ser vi direkt att han har banklån på 110,156 pound och övriga lån på 353,975 pound men äger fastigheter bara värd 174,010 och har ca 20tusen kvar på kontot.

Och sen ser man något väldigt roligt: Debt to Capital Ratio (%) 166.53 %
Hans alldeles egna investeringar har förlorat ca~243,819 pound (2 967 022 Svenska kronor) på bara ett år... Nu ska han lära dig hur man investerar!

Sen har han sitt svenska AB som han driver coachingen genom och där tjänar han egentligen tjänar sina pengar

Swedish Wealth Institute AB: (Coaching företaget - INTE fastigheter)
https://www.allabolag.se/5590513916/bokslut
Omsätter 1.277 miljoner per år

Jag var också på en av deras föreläsningar och jag delar inte uppfattningen som folk skriver här. Jag hade en väldigt skeptiskt inställning efter att ha läst vad folk skriver online men Daniel och hans presentation var varken för säljande eller orealistisk.

 

Har man ingen koll på investeringar eller fastigheter så kan det säkert uppfattas som för bra för att vara sant eller bluff men om man faktiskt kollar på siffrorna, Daniels eller oberoende, så går det mesta ihop. Det är klart att den gratispresentation som erbjuds slutligen har ett köperbjudande men till och med med gratis-infon så är det värt 2-3 timmar av en kväll, i alla fall om man är intresserad av ämnet.

 

Du kommer inte bli rik av att lyssna på en gratispresentation. Du kommer inte gå därifrån med livet löst. Men du kommer förstå vilka steg som behöver tas för att köpa en fastighet, att fixa upp den och sen att hyra ut den. Vill du veta mer ingående så får du gå på nästa event/kurs som kostar en liten slant. Vill du verkligen göra det och få hjälp hela vägen så kostar det lite till. Ungefär vad man rimligtvis bör och ska förvänta sig.

 

Om man följer companieshouse länken så ser man att han jobbar med flera bolag så pengar flödar fram och tillbaka. Det är inte helt orimligt att ett företag går med förlust.
Det är lättare att hata och snacka skit om någon än att faktiskt se saker och ting för vad det är. Det verkar vara lite för mycket hat online om Momentum så om du är intresserad av detta, försök se igenom det och istället ge det en chans. Det är faktiskt gratis att få en inblick.

Sunt förnuft är inte detsamma som hat.