Lite tips? Fördelning av sparande mm

Hej,

Jag sålde mina gamla allemansfonder innan årsskiftet för att börja om i ISK. Hälften av pengarna, ca 300 000 kr sitter på ett räntekonto med ca 1 % ränta. Andra hälften har jag portionerat ut 25 000 kr i månaden i lite olika fonder: SPP Global, SPP Sverige, Didner & Gerge Global, Spiltan investmentbolag, Swedbank Ny Teknik. Största delen i globalfonder.

Några synpunkter på fonderna? Ska jag slopa Ny Teknik med tanke på hur mkt den rasat nu, och att jag har ganska mycket i den. Låta innehavet jag har stå kvar men inte investera mer? Hur hade ni tänkt med resterande 300 000 kr nu när jag snart investerat klart första hälften. Hade ni fortsatt med detta månadssparandet?

Jag sparar på lång sikt, + 10 år.

Tacksam för synpunkter och feedback!

Hej!

Jag skulle ha gjort om lite i fondvalen till billigare globalfonder, t.ex Avanza Global eller Länsförsäkringar Global Indexnära. Sedan kanske behållt en till Sverige fond, kanske spiltan investmentbolag, det räcker med dessa fonder.

Ny teknik har jag personligen sålt då förvaltarna har lämnat och det har nu gett helt nya förutsättningar för den fonden då inta samma personer förvaltar pengarna där. Så finns inget att gå på längre hur man kan förvanta sig att den ska avkasta. Sälj och lägg i en av ovannämnda globalfonderna är mitt råd.

Hoppas du får till ditt sparande!