Lurad att teckna dyr sparprodukt

För ett par år sedan så hade jag inte samma ekonomiintresse som idag och jag hoppade på ett sparschema hos Generali via en “rådgivare”. Generali Vision heter planen och jag betalade in 1000 EUR i månaden i ca tre år innan jag hade kommit på bättre tankar och insett att jag kunde placera pengarna bättre själv (och utan idiothöga avgifter). Till saken hör att det är en 16 år lång placeringshorisont och deras 2%-iga avgifter är fasta och förutsätter att man betalar in hela tiden. Dvs från dag 1 så är jag “skyldig” dem 16 000 EUR men som de debiterar över tid. Nu har jag betalat in ca 30 000 EUR och tycker detta är dumt. Om jag drar mig ur nu så får jag ca 13 000 EUR vilket är dåligt, men bättre än inget. De som sålde produkten till mig har haft nästan alla samtal över telefon och jag är säker på att de har sagt att om jag inte betalar in mer och bara väntar ut tiden så kan jag ta ut hela beloppet. Så var det inte. Hade jag vetat det jag vet idag så hade jag aldrig gått vidare (efterklok? Yes!).

Jag har försökt få dem att säga samma sak i skrift men jag får bara stelt fackspråk som svar och jag tror de insett att ja försöker få dem att ljuga i skrift. Jag har alltid tänkt de här pengarna som förbrukade och är egentligen mest arg på mig själv för att jag var naiv och litade på någon som uppenbarligen tjänar på att sälja produkten.

Jag känner mig vilseledd och undrar om det här går att häva mha konsumentombud eller liknande? Det är ett Engelskt bolag och jag har inget med Sverige att göra så det är inte rätt att börja i Sverige känner jag.

Det var en dyr läxa men det hade kunnat vara värre!

För 17000 EUR är det värt att boka in ett möte med en advokat.