Lysa.se

Hej!

Jag fick nyss höra om siten Lysa.se som gör vad jag fattar det som ungefär samma saker som du Jan lär ut till oss andra här på din blogg. Dvs investerar i index- och räntefonder. Däremot sköter de allt åt dig som kund, dvs ombalansering osv.

Har du hört någon om tjänsten och skulle du i så fall rekommendera den utifall att man själv inte ens vill vara inne på sitt sparkonto 1 gång per år?

Med vänlig hälsning Filip

Hej Filip,
Det är ju inte gratis. Kostart kring 0.4% att ha innehav du kan få själv för ~0.0-0.2% beroende på procentuell sammansättning.

Om du inte orkar vara inne ens 1 gång per år så skit i ombalanseringen då, den är inte sååååååå viktig. Du förlorar definitivt mer på att betala en högre avgift än att du inte ombalanserar.

Jag håller helt med dig Martin, jag själv ligger på 0,16% avgift för mitt månadsspar. Tänkte mest om det var ett bra verktyg för de som inte orkar engagera sig i vilka fonder de skall välja då jag fattar att Lysa i detta fall väljer allt åt en.

Jag själv är inbiten läsare på bloggen så jag har givetvis styrt upp allt redan med hjälp av alla artiklar och blogginlägg som finns att tillgå här.

Jag tycker att det är en grym tjänst. Är ganska insatt i sparande och gillar själv att hålla på. Lysa inkluderar tillväxtmarknader och räntor, finns ingen annan tjänst som har samma nivå på riskspridningen. Saknar bara alternativa tillgångar

@Filip; vilka fonder har du samt vilken fördelning för att komma ner i 0,16?

Tack på förhand
/Fredrik

Jag håller med Martin. Om du inte orkar ombalansera så skit i det och lägg alla dina pengar i LF global indexnära eller sw Robur access global istället.