Maersk

Jag funderar på att köpa 5 st A - aktier i Maersk och sen behålla dem långsiktigt ( 10 år ). Är det en bra eller dålig investering? För och nackdelar?

Hej!

Det går inte.att svara på om just Maersk är en bättre eller sämre aktie än någon annan. Marknaden har bestämt vad kursen är nu och allt som händer framöver som kan ändra kursen är säker som är okända idag.

Men om du själv tror på aktien så är det bara att köra på.

Det är klart att det går svara på om Maersk kan bedömas vara en bättre eller sämre aktie än någon potentiell annan. Sen att man kanske inte har kunskapen att göra det, är väl en annan sak. Jag har definitivt inte kunskapen att bedöma det. Allt som händer framöver är inte okänt.

I vilket fall så läste jag den här artikeln på bloomberg, och kom att tänka på frågan i denna tråd:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-12-10/maersk-warns-of-falling-freight-rates-in-bearish-sign-for-trade

Jag kan knappt något om aktier, men skulle jag fundera över att investera i Maersk, då skulle jag efterforskat ifall det finns stora/växande rederier från up-and-coming ekonomier, och ifall dessa kan tänkas utmana Maersk på ett relevant sätt, för det känns väl definitivt inte omöjligt.
Kolla upp med Kinas one belt - one road kanske också. Det finns ju definitivt stor potential för rederier i och med detta initiativ, sen vilka som drar nytta av det, det är väl en annan sak.

Jag hoppas att Maersk inte är din enda aktie. Då får du ingen riskspridning och är väldigt sårbar.