Någon med erfarenhet av Moonpay (www.moonpay.com)?

Jag har några hardware wallets (Ledger Nano S och Trezor) som jag har både köpt begagnade (Ledger) och sprillans nya (Trezor) som jag tänkte testa om de funkar. Man kan aldrig vara för försiktig när det gäller kryptoplånböcker. Oavsett om det är software wallets eller hardware wallets. Tänkte sätta in en dryg tusenlapp eller några tusen (SEK) på resp wallet och se om pengarna kommer fram och ännu viktigare - blir kvar i walleten eller försvinner på direkten.

Har kollat runt på olika sajter och funderat på att testa https://www.moonpay.com/ då de varken kräver massa tramsande att man måste bevisa sin identitet genom att skicka in både foto, passkopia, kopia på elräkning och massa annat som verkar totalt vansinnigt. :roll_eyes:

Utan om jag fattar det hela rätt så räcker det med ett fungerande kreditkort/bankkort som beloppet kan tas ifrån som man köper Bitcoin på och en fungerande Bitcoinadress som Bitcoinen ska sättas in på.
Dessutom har https://www.moonpay.com/ bra omdöme på https://se.trustpilot.com/review/moonpay.com med sina dryga 50K omdömen.

Någon här som har erfarenhet av Moonpay?

Ingen som har någon erfarenhet av MOONPAY?

Det lilla jag hört och läst får det att verka som scam.

Scam är nog att ta i kanske, dom var värderade till 3.4 miljarder $ efter sin Series A runda under 2021. https://www.cnbc.com/2021/11/22/crypto-startup-moonpay-hits-3-4-billion-valuation-in-new-funding-round.html . Har dålig koll på Moonpay personligen, mer än att dom lyckats få många kändisar att promotea dom efter dom köpt cryptopunks.

Jag försökte köpa ETH på MetaMask via MoonPay och den transaktionen blev stoppad av min bank då moonpay inte är godkännda av finnansinspektionen.