Någon som testat portföljanalysverktyget Njorda.se

Jag stötte på Njorda när jag surfade runt och undrar om någon här har testat gratis analysen på sin portfölj?

Jag testade. Lite läskigt att behöva ge dem åtkomst till mina bankkonton. Men det gick fint. De kunde inte hitta några billigare fonder åt mig eftersom jag redan har billiga fonder. De kunde inte heller bedöma min risk korrekt eftersom mina största innehav är för nya (Avanza Global, Avanza Emerging Markets).

Även om det hade funkat som det ska så ser jag inte riktigt nyttan. Kanske kan vara bra för någon som köpt på sig en massa olika fonder här och där. För mig kunde de i princip inte ge mer än vad jag redan får från Avanzas portföljanalys.

Hej Emil! Kul att du har testat tjänsten. Riskberäkningen som vi ger våra användare (VAR) kräver mycket riktigt en del historik på innehaven (fonder, ETFar, aktier, derivat etc). Är det en nybildad fond eller en nynoterad aktie så tar vi inte med dem i beräkningen. Om ett par månader (när vi har mer historik) kan du få dina innehav analyserade. Och det är just här vi ger lite mer värde – du kan se hur mycket du kan tjäna eller förlora på ett års sikt. Den bedömningen får du inte från Avanza.
Njorda lanserades i juni och vi lägger till förbättringar och nya features ett par gånger i månaden. Kan tipsa om möjligheten att testa olika investeringsidéer; lägga till ”manuella” portföljer av aktier och fonder och tracka prestanda och risk på dem. Mao, inte bara hitta billigare fonder:-)

Jag tycker opti var överlägsen som fond analyserare. Njord hade inte tips på ovanligare fonder kändes det som.

Mitt tips.

Hej! Opti är en rådgivningstjänst, vi ger inte råd, men istället bedömer risk och analyserar ALLT ditt sparande.

Hade varit smutt om man kunde lägga till andra investeringsval tex Brocc och Lendify.