Nu tänkte jag investera 2 miljoner kronor enligt 60/40 portföljen

Hej,

Nu är jag förbannat trött på att se kronan i fritt fall, inflationen över 2% och en Riksbank som inte har för avsikt att reagera med räntehöjningar mer än att man utlovar att dom kommer ske i framtiden. Under tiden kommer naturligtvis andra centralbanker att höja och kronan försvagas ännu mer.

Jag är arg och besviken på detta så nu kommer jag att reagera efter 10 års uppgång ska jag köpa en jättedyr bostadsrätt och investera precis allt jag har på börsen enligt 60/40 portföljen:

Kommer köpa 100% aktieindexfonder enligt nybörjarportföljen (1,2 miljoner) och 800 000 sätter jag på ett sparkonto som ger mig 0,75% i sparränta. Rätt? När mitt ISK halverats inom ngt år (vilket jag tror då alla mina vänner sagt att jag är den sista spekulanten) så går jag in med ytterligare 800 000 kr så har jag bara förlorat 600 000 kronor.

Jag kommer antagligen att tajma helt fel men samtidigt har jag trott på börsbubbla och bostadsbubbla i så många år nu att det är skit samma. Någon måste väl betala för andra kalasande och då får det bli jag som sparat flitigt och inte unnat mig någonting. Nu ska jag ge bort allt till alla. Så jävla pissirriterad.

Sinnesjukt land vi lever i!

??

Ett av de bästa inläggen på ett bra tag. Jag tycker du gör helt rätt och önskar dig genuint lycka till!

/Fredrik

fastigheter i England för uthyrning samt investering är änu bätre :wink: