Ordningen på de fyra vinnarna?

Hej!

 

Jag och min sambo är i 25års-åldern och har börjat sätta upp tre av de fyra hinkarna (buffert, mellanrisk och passiva) på Lysa och tänkte sätta igång med vårt spar och investering nu efter våra studier. Ett frågetecken jag haft är hur ni ser på ordningen ni fyller på hinkarna. Min förståelse är fyll på buffert först och när den är full, börja fylla mellanriskhinken och sen till slut passiva/aktiva. Genom detta sätt kommer det dröja en bra tid innan vi kommer kunna påbörja ett pensionspar (passiva hinken). Hur resonerar ni kring detta?

 

Hälsningar,

Lukas

  1. Hinkarna ska det såklart vara! :-)

Beroende på hu mkt sparande ni har, så kan nu ju dela upp det, så har ni lite i varje hink. Jag har med precis börjat med denna strategi. har buffert på Swedbank, och mellanrisk, passiva på Lysa. har bara fyllt på mellanriken. så kan man månadsspara lite i den passiva. Tror inte det är direkt menat att man måste fylla på och fylla över till nästa, utan det är väl ett synsätt på hur man kan gå tillväga.

Pytsa i lite i varje sen kan du fylla på mellanrisken. så hade nog jag gjort. Så får man lite olika risktagande om det är det ni vill. för den passiva är större risk. vill du bara ha mellanrisken 60/40 så kör bara på den ett tag.

Bufferthinken är den viktigaste. Det är den som ger er trygghet om något skulle hända akut.

När bufferten är fylld gör ni lite som ni själva vill. Ju mer ni kan trycka in i passiva hinken desto bättre för framtiden. Men det finns lika många sätt att tänka här som det finns hushåll. Hinkarna är tänkta som ett förslag till modell som ni sedan kan justera själva.

Håller helt med ovanstående.

Tack för era svar!