Sparande i indexfonder och kreditkort

Hej! Har precis hittat till din hemsida och prenumererar nu också ? Har idag ett sparande i fonder på ca 200k men har varit dålig med att månadsspara. Tänkte nu börja med globala indexfonder och spara ca 4k i månaden. Om jag ska låta de andra pengarna vara eller återinvestera de i indexfonder också vet jag inte? Idag är det mestadels aktiefonder. Nåväl… Jag tänkte också byta kreditkort ifrån Entercard classic som förutom en bra reseförsäkring inte erbjuder något. Har du tips på några bra förslag? Har läst lite om föregående år på din sida där du bla rekommenderar Nowo. Vill gärna ha ett som ger mig någon form av rabatt/kickback.

Tack!

 

Hälsningar, Jimmy

Jag har precis bytt kreditkort. Hade också Coop-Medmera men var inte nöjd med dem längre efter de ändrade leverantör (blev Entercard för några månader sedan). Kunder tappade bl.a. valutaväxlingsfördelarna utomlands som jag som icke-svensk hade nytta av.

Jag kollade lite här och på andra sidor och till slut har jag beställt ett everyday-kort. De har cashback och rabattar. Iaf 0.5% på varje köp men rätt ofta 1%. Och sedan får man pengar tillbaka två gånger om året. Avgiftsfri första året och sedan blir det en fast avgiftskostnad.

När man köper mycket online så kan vara Komplett-kort ett bra alternativ då får men ännu mer cashback där. Passar inte mig för att jag försöker minska på min konsumtion. Ett annat gratis kort som jag läste om var “Klarna”-kortet. Men jag tycker inte så mycket om Klarna

Everyday stödjer efaktura och så slipper man pappersavgift men tyvärr måste man manuellt anpassa beloppet när fakturan kommit. Annars betalar man det minimala beloppet och börjar låna pengar på kortet… självklart är det inte meningen. :slight_smile:

Hej Jimmy!

Kul att du har kommit igång med ditt sparande och välkommen hit till bloggen!

Tycker att du kan börja med att läsa lite artiklar som kanske får dig att förstå lite mer om hur du kan lägga upp ditt sparande, skickar med lite artiklar:

Hoppas att dessa artiklar hjälper dig något!