Swedbank Robur Nordenfond?

Hej,

 

jag har precis börjat intressera mig för fondsparande (bättre sent än aldrig) och planerar att sätta ihop Nybörjarportföljen hos Avanza som Jan föreslår.

Men jag har sedan många år en fond hos Swedbank som jag tror mina föräldrar startat till mig när jag var liten, typ runt -96. Idag är där ca 75 000 i den och jag har inte haft någon aktiv insättning i den. När jag var på banken föreslog en bankkvinna att jag skulle börja sätta in kontinuerligt i den igen, men är det värt att fortsätta spara i den? Den har ju rört sig uppåt - om än sakta men säkert. Andra alternativ? Tankar? Funderingar?

All input mottages gladeligen då jag är en nybörjare på det hela.

Hej Filip!

Jag kikade in på Morningstar (bifogar länk) för att se vad det är för fond och ser direkt att den har hög avgift på 1,25% medan man på denna blogg förespråkar låg avgift. Man kan även se att jämfört med andra fonder i denna kategori så har den inte presterat lika bra som andra. Risken är alltså att det skulle gynna banken mer än dig att börja spara kontinuerligt i den, så att spana in Nybörjarportföljen som du nämner i början är nog mer gynnsamt för ditt sparande.

http://morningstar.gp.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P00000LE5&programid=0000000000

 

Lycka till med sparandet!

 

Vänligen

Elin