Tjänstepension saf lo

Har för tillfället länsförsäkringar generationsportfölj då den känns som en av dom bättre när det kommer till tjänstepensionen. Den har dock inge tillväxtmarknader och för lite små bolag så funderar på om det ändå inte skulle vara bättre att bygga en egen portfölj och övervikta lite mot småbolag och tillväxtmarknader, är bara 24 år så har ju tiden på min sida.

Känns som att Amf har mest attraktiva fonder då om man vill bygga en egen portfölj men hur skulle fördelningen se ut då tycker ni?

Amf aktiefond global 60%
Amf aktiefond tillväxtmarknader 10%( global innehåller redan endel)
Amf aktiefond småbolag 20%
Amf aktiefond sverige 10%

Något annat förslag?
Hur gör ni andra med saf-lo?

Jag lf global index 90% och 10% lf Sverige index. Jag gick i flyttankar och tänkte då välja amf pga att jag saknade tillväxtmarknader i utbudet men jag klarar mig på de två fonderna kom jag fram till.
Jag tycker det är konstigt att fora har valt ha med en dyr tillväxtmarknadfond från fidelity istället för lf:s egna.

Om du tvunget vill ha tillväxt så kan du ju spara det privat istället för din pension.

1 gillning

Har också SAF-LO och kör AMF med en fördelning:

60% AMF Aktiefond Global
20% AMF Aktiefond Sverige
10% AMF Aktiefond Tillväxtmarknad
10% AMF Aktiefond Småbolag

Så ganska likt din portfölj :slight_smile:

EDIT: Ändrat till småbolag istället för Sverige på sista då det va en liten felskrivning :wink:

Ok. Då är jag med. :+1:

En liten miss, nu är den uppdaterad :face_with_hand_over_mouth:

Är det för hög risk och bara köra småbolag för sverige delen? Är ju långt till pension så man kan ju säkra upp när man kommer närmare tänker jag. Man blir ju då sugen när man jämför på avanza

Amf aktiefond global 60%
Amf aktiefond småbolag 30%
Amf aktiefond tillväxtmarknader 10%

Vad tros om det?

Hur har den gått de senaste 5 åren om man får fråga🙂

Har själv folksams entrélösning som jag tycker gått hyffsat (103,9, avg 0,31) men inte varit insatt innan att ändra själv. Men är sugen nu när man läser på mer och mer.

Har inte haft den så länge, gjorde ett rejält omtag för ca 2 år sedan och kollade igenom alla mina pensionsdelar och flyttade det då till denna fördelningen.

Men på 1.5 år så står det ca 31%, däremot så är det insättningar osv under denna tiden som förstör procentsatsen. Mina insättningar är ganska stora om man jämför med vad som redan finns i försäkringen :slight_smile:

Aha ok. Kan man räkna ut totala procenten nånstans när man har 60% på en och 20% på en annan och ytterligare 10% på två andra? Plussar man ihop alla fonderna och delar på respektive procent på nåt sätt?