Tjänstepension vs ISK-konto

Hej!

 

Jag driver ett aktiebolag och har under sista 15 månaderna öppnat en tjänstepension via aktiebolaget hos avanza, jag kan alltså ta ut pengarna från kontot och dom är inte låsta på ngt sätt. Jag sparar regelbundet varje månad sedan jag öppnade kontot. Nu har jag dock fått ta del av ett arv som jag har tänkt att jag skall använda till mitt sparande, dock kan jag ju inte använda dom pengarna till min tjänstepension på avanza iom att dom pengarna måste komma från bolaget.

För att inte gå miste om ränta på ränta effekten med “en större hög pengar”, vore inte det bästa att betala ut pengarna från tjänstepensionen på avanza och öppna ett isk-konto(jag har redan ett), där jag i framtiden betalar ut lön åt mig istället och sätter in den summan på isk-kontot och det blir mitt sparande?

Hej Jon!

Det spelar ingen roll med ränta-på-ränta effekten om det ligger i en stor hög, eller två mindre högar, du får ändå samma ränta-på-ränta effekt.

Eftersom du får exakt lika mycket ränta-på-ränta om du har det separat, så känns det bättre att köra ett nytt ISK för arvet och spara det där och fortsätt med tjänstepensionen där du har det nu.

Lycka till!