Utbetalning av tjänstepesion

Hej fru och herr Bolmeson

Tack för ett fantastisk bidrag till det svenska näringslivet. Ert engagemang har jag smittats av och spridit vidare till mina barn.

Jag upptäckte nyligen att det finns enligt ett överenskommelse mellan Vårdförbundet och SKL i form av s.k kollektivavtal så får arbetstagaren sina tjänstepension insatt på sitt konto hos pensionsbolaget EN GÅNG OM ÅRET i marsmånad. Hela årets summa sätts in i de funderna man/andra har valt på en och samma gång i marsmånad. (Snacka om diversifiering över tid). Jag bortser från att medarbetaren inte får lov att flytta pengarna var en vill. Jag tycker att det är redan många har tagit upp denna fråga.

Jag tar vidare frågan till vårdförbundet och hoppas att de tar mina synpunkter på allvar. Vad säger ni mina vänner? Vad har ni för synpunkter.

 

MVH/

Sjuksystern Isam Al-Saadi

Kristianstad

Det är inte bara Vårdförbundet som har detta system. Om jag inte är helt fel ute, så gäller detta alla fackförbund inom LO. Jag kan förstå detta något. En arbetsgivare får mindre administration, en inbetalning i stället för tolv.

Inbetalningen till PPM sker ju också bara en gång per år. Jag upplever inte problemet som jättestort. Det stora problemet har de stackars löntagare som inte har någon tjänstepension alls.

Automatiserad och automatiserad. Beroende på lönens storlek kan det ju bli olika belopp varje månad. Det finns många små företag med några få anställda som har begränsad ekonomisk kompetens. De tycker att detta är hur jobbigt som helst …

Jag håller med och idag borde en sådan automatiserad inbetalning en gång i månaden vara en enkel match att lösa.

//Tomas