Uthyrning av två bostadsrätter (?)

Hej!

Jag bor i Stockholm och går i tankar på att köpa 2 bostadsrätter, en för att bo i, den andra för att hyra ut i några år tills att mina barn har fyllt 18.

Även den första lägenheten kan jag tänka mig att hyra ut när jag befinner mig utomlands, på semester eller liknande.

Går det att göra så?

/Marko

Hej,
De flesta stadgar i BRF:er reglerar hur du får hyra ut dem. Generellt sett kan man säga att du inte får hyra ut i mer än 6 månader.

Sedan skattar du ganska kraftigt efter en viss summa (tror det är typ 50 000-60 000kr/år som är skattefritt).

Så visst kan det gå, men du kommer inte att få göra det.

//Martin

Tror Martin är lite väl negativ till möjligheterna här. Men det är som sagt upp till varje enskild brf. Reglerna har ju också ändrats för ett par år sedan så att det skall bli lättare att hyra ut. Så länge du har något skäl skall det inte vara något problem att hyra ut några år. Men kanske bäst att höra med styrelsen i just den förening du tänker köpa i innan du köper.

Det är fortfarande 6 månader som gäller för de flesta BRFer (men det behöver ju inte vara ett problem om man köper i rätt BRF). I övrigt är det mycket enklare, man kan använda t ex. ekonomi som ett skäl, och det är inte absoluta tal som räknas utan det räcker med känslan :-).

Hmm ett år i taget har det varit i de BRFer jag bott i, men har de flesta 6 månader i taget så får jag tro på det :slight_smile: