Vad är det som händer med Gamestop (GME)!? | Ett tillfälle för att ta fram 🍿

Eller så tar du en chansposition nu vid 15:30, ingen minns en fegis :joy:

Till er som överväger att hoppa på: Ha en exit-strategi färdig INNAN köpet.

1 gillning

För det gick så bra med min blankning av Tesla tänker du? :wink:

5 gillningar

Kul inlägg @Hampus1

Samma “short squeeze” rusning händer nog när Jan släpper sin blankning i Tesla, … typ från 800 till 4000 USD på en månad. Säg till när du släpper dina “short” :joy:

Enig, det är helt tokiga grejer som händer på börsen nu. Som jag sagt tidigare får jag grymma 1986, 1990, 1999 och 2007 vibbar :fearful:

1 gillning

Tack för bra länkar, mycket intressant läsning.

För mig är det här ytterligare ett tecken på att jag borde minska min aktieexponering. Det är så mycket sjuka saker som pågår just nu. Det här, ny teknik, tesla etc. Helt galet.

Vet inte ifall citationen blev rätt, men i vilket fall instämmer jag till fullo. Har fått väldigt dåliga vibbar på sista tiden och har minskat min aktieexponering en del, jag går hellre miste om en uppgång den närmsta tiden än att jag tar en större smäll vid en djup nedgång. Mycket psykologiskt, kanske irrationellt men det ger mig helt klart mer frid i själen under dessa tider.

Dessutom som du säger är det väldigt humoristiskt! Det är ju otroligt roligt med lite action :slight_smile:

Citat Samma “short squeeze” rusning händer nog när Jan släpper sin blankning i Tesla, … typ från 800 till 4000 USD på en månad. Säg till när du släpper dina “short”

Haha :joy:, är väl risk för det!

Enig, det är helt tokiga grejer som händer på börsen nu. Som jag sagt tidigare får jag grymma 1986, 1990, 1999 och 2007 vibbar

Kan inget annat än att hålla med, som det berömda citatet “If shoe shine boys are giving stock tips , then it’s time to get out of the market.” av Joe Kennedy, om han ens har sagt det eller inte så tycker jag att under min relativt korta (5-6 år) investeringsperiod så har jag aldrig upplevt så många nya investerare i min bekantskap som tipsar om “in med pengarna i Tesla”, eller något annat oerhört populärt företag. Jag får så otroligt dåliga vibbar så jag har minskat aktieexponeringen något!

1 gillning

Haha, släppte dem för några månader sedan när jag förlorat 50 %. :joy:

Måste säga att det här citatet på Aleph-bloggen är roligast:

For those that own GME, sell now. I said NOW, you waited ten seconds.

For those that are short GME, hold your short to the degree that you can.

To the management of GME, do a PIPE, sell a convertible bond or preferred stock. Buy another company in a stock swap. Do anything you can to monetize the idiocy of the bull pool at wallstreetbets. They are offering you a free lunch. Hey, and as an added incentive, RC Ventures can’t sell right now, but you can. Every bit of monetization that you do will benefit RC Ventures to a degree, and dilute them as well (a plus!).

Take the dopes at wallstreetbets to the cleaners, and show them the power of the primary market as you dilute them. Oh, and while you have the opportunity, pay off your bonds, or at least set the money aside in escrow to redeem them at the call date. That is the rescue strategy for GME: sell stock to the losers who have foolishly bid the price up, and use it to rebuild you business. Even RC Ventures may thank you.

3 gillningar
2 gillningar

Nu har de gett sig på AMC Entertainment. +200 procent idag.

3 gillningar

Det är egentligen helt absurt, snacka om en pump and dump-armé som är ute och härjar :joy:

Man kan ju undra vart detta kommer sluta, man får hoppas att många nya är oerhört försiktiga och inte dras med för mycket. Det är nog väldigt många som kommer ha förlorat stora summor pengar i slutändan…

1 gillning

Vore intressant hur många som ägde game stop på avanza för en månad sedan. Var över 6500 tidigare idag.

Högst underhållande, men i min värld kommer det bara leda till förluster.

  1. Hedgefonden kommer gå åt skogen. Förmodligen inga trevliga samtal från andelsägarna just nu.
  2. Småspararna kommer bränna sig för de kommer inte komma ur aktien.
  3. De som tjänar pengar kommer få SEC på sig.

Förlåt en okunnig… ser ni att den här typen av händelser kan få effekt även på indexfonder?
Och om det är USA-marknaden som är tokig så kanske det är mot just USA man ska minska sin exponering, dvs minska andelen globalfond?

647 st ägde GameStop på Avanza den 12:e januari.

1 gillning

Alltså det är sjukt underhållande det här. :joy: Samtidshistoria in the making.

7 gillningar

Att hedgefonden kommer gå åt skogen kan jag bara hålla med om, när jag har läst en del nu på wallstreetbets så verkar de mesta vara att sätta åt större aktörer som kör “fulspel” och flera verkar ha mentaliteten att det är i första hand inte att tjäna pengar, utan framförallt att verkligen få de stora blankarna att gå med förlust. Vad jag har förstått så har inte den verkliga short-squeezen hänt ännu.

Jag delar uppfattningen med att många småsparare kommer att bränna sig, rejält dessutom. Jag tror att när den väl dyker kommer den att dyka så otroligt fort så väldigt få kommer hinna gå ur.

Hur menar du med att de som tjänar pengar kommer få SEC på sig? Mig veterligen så är det väl inget olagligt som pågår när en aktie pumpas på detta vis, utom då själva marknadsmanipulationen men de är ju inte direkt korrelerande med de som tjänar pengar på aktien. Eller tänker jag fel?

Såg inte detta inlägg innan min föregående kommentar, men det var lite det jag menade, finns så otroligt många liknande :rofl:

Kul teeet. :ok_hand::joy:

Hej, normalt sett har jag bara investerat i index fonder och Lysa, lyssnat på bloggen i 2-3 års tid. Tack för en bra och lärorik blogg. Skapade ett Throwaway_konto för jag blivit paranoid den senaste veckan.

Men så fick jag för mig att köpa GME aktier (40$) efter att sett några roliga memes på Reddit. Förde över mindre än 1 % av mitt sparkapital som sagts i bloggen att man ska ha i enskilda aktier. I vilket fall, asymmetrin var bra, värsta som händer aktien blir noll. Bästa som händer den dubblas. Mitt liv förändras inte nämnvärt av en förlust eller vinst.

Från början tänkte jag köpa in mig på 15-20$ men jag tyckte avgiften för köpet var lite hög (avanza/nordnet lever i mantrat att avgifterna ska minimeras), det som fick mig att ändra mig när värdet dubblades var att jag kände mig ensam och ville vara del av GME gang efter jag sett några fler memes i en veckas tid. Detta var Memen som fick mig att köpa.

I lördags upptäckte jag att aktien rusat under fredagen. Funderade på att sälja i måndags men tänkte va tusan, jag låter pengarna vara. Sen har aktien bara fortsatt att stiga och senast jag kollade hade den stigit 600% (327$) sen jag köpte den.

Nu känns inte köpet så kul längre, nu har jag blivit paranoid och är rädd och ångrar att jag köpte den. Det är inte en rimlig ökning och det känns fel. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Om jag ska sitta på aktien
som jag tänkte långsiktigt, eller om jag ens vågar sälja den. Det jag hade velat göra är att sälja den, och sen köpa tillbaka när värdet gått ner igen.

Jag har aldrig varit rädd för att handla aktier men det känns som att jag är delaktig i något som är fel, det handlar ju om svindlade summor pengar (inte för mig >2000$) men totalt sett. Sen blir inte saken bättre av att SEC och pump/dump nämns lite här och var. Jag ville bara vara en del av meme economy som en kul grej, och hade(har) ingen exit strategi, nu vet jag inte ens om det är lagligt att sälja.

Tänkte bara dela med mig, efter att jag såg tråden.
Ursäkta att jag är osammanhängande.

TLDR;
Köpte några GME aktier för 40$ för att vara del i meme economy.
Aktien stigit så mycket att jag blivit paranoid, ångrar köpet. Glad att jag inte köpte fler!

5 gillningar

Steg ett är att hämta tillbaka det egna satsade kapitalet.

Bara att gratulera! Som @guldfeber skriver sälj NU. Beroende hur mycket du vill leka så säljer du från insatsen till hela beloppet. Men för guds skull hämta hem vinsten. :moneybag:

Tror inte du behöver oroa dig för SEC eller något annat så länge man inte drivit på andra att köpa för egen vinning. Även om man gjort det är det högst osannolikt att något händer i Sverige. Sjukt omständigt för myndigheter att samarbeta över landsgränser.

Kul. Sälj och var glad att du lärde dig läxan att inte basera aktieköp på memes utan att förlora en mindre förmögenhet.:slight_smile:

1 gillning