Vad finns innan bufferthinken?

Hej,

Kikade på videon (133:an) om de fyra hinkarna och funderar på hur det ser ut innan bufferthinken. Finns det något innan den hinken, eller är det mitt lönekonto kombinerat med något sparkonto med lite ränta?

Frågan är egentligen, betalar jag maten och elräkningen med pengarna i bufferthinken?

Våra totala utgifter på ett år är ca 540000. Blir vi båda uppsagda i morgon kommer vi under 2020 dra in ca 520000 via lön under uppsägning, inkomstförsäkring och a-kassa. Det saknas alltså 20000 kronor. Men vi kan ju inte dra runt en månad på de pengarna, så rimligen bör det finnas en förhink för “daglig konsumtion”. Eller det är typ senaste månadens lön vi ska konsumera för och lägga överskottet, i vårt fall ca 15-20k per månad, i hinkarna?

Det blir lite förvirrande när texten på bloggen som följer med avsnittet säger “Storleken på den här hinken ska vara 12 månaders utgifter minus alla garanterade inkomster under året” och i stycket efteråt står det "Bufferthinken bör innehålla alla stora utgifter de kommande 0 – 36 månaderna ". Är det 12 eller 36 månader som avses? Eller det är dagliga kostnader (typ mat, bensin, kläder och räkningar) under 12 månader + eventuella planerade semestrar, renoveringar och bilbyte kommande 3 år som avses?

Frågan är egentligen, betalar jag maten och elräkningen med pengarna i bufferthinken?
Ja, exakt. ?

Jag ska försöka förtydliga det i avsnittet. Tack för feedbacken.