Välja kort räntefond på SEB för IPS

Hej, jag både IPS och KF samt ett fondkonto på SEB. Borde jag bara byta allt till Avanza/Nordnet? Känns som ett väldigt stort steg för mig, har inte varit särskilt aktiv så länge utan låtit banken sköta ekonomin…

Önskar framför allt att byta aktiefonder till korta och långa räntefonder eftersom jag har insett (via den här bloggen) att jag har alldeles för stor risk i mitt sparande. Önskar tips på bra kort räntefond hos SEB på IPS, de korta räntefonderna som rekommenderas i tidigare artikel (öhman penningmarknadsfond och Splitan räntefond sverige) finns inte i IPS, på SEB.

Vore mycket tacksam för svar och vill även tacka för en fantastisk blogg!

Mvh Maria

Hej Maria!

Jag tycker att du ska byta så mycket du kan till Avanza/Nordnet, du får större utbud och därmed billigare avgifter på fonder.

När du väl har dina pengar där så kan du bygga upp en ny fondportfölj efter den allokeringen du själv vill ha.
Om du inte redan har läst ett antal artiklar här på bloggen, så tycker jag att du ska börja med att göra det för att lära dig mer och då för att kunna förvalta dina egna pengar. Detta kan medfölja en stor skillnad på lång sikt i avkastning.

SEB Korträntefond SEK, 0.2% förvaltningsavgift, finns den?
Finns även en Obligationsfond som heter SEB Obligationsfond SEK, tyvärr 0.5% i förvaltningsavgift, men vet inte om jag hittade något bättre i deras utbud?

Kanske någon annan som hittar?