Vilka finansiella rådgivare man kan lita på? | Lista med förslag och tips på bra rådgivare

Jag har precis lyssnat på avsnitt 120. Ni nämner där att ni kunde rekommendera ett par finansiella oberoende rådgivare.

Vi har enbart kontakt med banken (Nordea) gällande våra placeringar. Men vi känner oss inte helt bekväma och nöjda med detta utan behöver hjälp från en oberoende rådgivare. Kan ni hjälpa mig utifrån denna informationen med förslag på rådgivare?

Här kommer en sammanställning av de som jag brukar rekommendera. Notera att flera av dessa har varit med på bloggen, ingår i mitt nätverk idag då jag har anlitat dem eller att jag har/har haft samarbete med dem.

Tips på finansiella rådgivare alla borde träffa någon gång

Nedan följer förslag på rådgivare som jag med gott samvete skulle rekommendera till mina barn, föräldrar och andra jag bryr mig om.

Dessa ovan tycker jag mer eller mindre att alla borde träffa vid något tillfälle i sitt liv. De har exakt samma investeringsfilosofi som jag och framförallt så tar de betalt i fastpris eller per timme. Inga avgifter i procent eller liknande. Stora pluspoäng.

Tips på specialiserade finansiella rådgivare

Om man sedan har mer specialiserade eller komplexa frågor så brukar jag rekommendera följande. Notera att kostnaderna lätt kan springa iväg med nedanstående då de ofta tar betalt i procent på förvaltat kapital. Dock kan de ibland även göra jobb mot fast ersättning. Prata med dem om i förväg.

De löser mer komplexa problem som t.ex.

 • beskattning utomlands,
 • arvsfrågor,
 • komplexa juridiska / skattemässiga situationer
 • bolagsförsäljning,
 • trädabolag och passiva bolag enligt 3:12 och 5:12-reglerna,
 • generationsförmögenhetsfrågor,
 • kapitalförsäkringslösningar för onoterade bolag
 • och liknande.

Det första mötet är ju alltid förutsättningslöst, så man kan alltid prova tänker jag.

 • Bästa generalisten med stort nätverk - Ricard Nylund, Real Försäkring och Finans, E-post: ricard.nylund@realff.se. På forumet som @RicardNylund. Jag har använt Ricard och hans kollegor för att administrera våra saminvesteringsprojekt på Patreon. Ricard har varit spindeln i nätet för att lösa problem som har sparat oss många miljoner kronor i både avgifter och skatter. Det som också är bra är att värderingarna är på rätt ställe.

 • Större belopp och indexförvaltning - Henrik Tell, Effektiv Förmögenhetsförvaltning, E-post: henrik.tell@effektivff.se. På forumet som @HenrikTell. Han har varit med i följande avsnitt:

  Henrik är nog en av de mest kunniga finansiella rådgivarna som jag känner. Ingen slår honom på fingrarna i erfarenhet som både analytiker, fondförvaltare, VD på ett fondbolag och sedan har han startat eget. Även t.ex. LYSA har använt honom som konsult för att lösa komplexa frågor.

 • Family office och komplexa frågor kring t.ex. skatt och juridik - Per Palmströn, Evida, E-post: per@evida.se. På forumet som @EvidaPer.

  Driver med sina två kollegor ett family office i Malmö. De är extremt duktiga vid större förmögenheter och framförallt beskattning och juridik. Per och hans kollegor hamnade in på ett bananskal i finansbranschen när de fick frågan att hjälpa till att förvalta en miljardförmögenhet när de arbetade på revisionsfirma. Samarbetspartners till Dimensional i Sverige och även de som hjälp t.ex. SigmaStocks m.fl.

 • Specialiserad på US Persons / Americans - Fredrik Lanner, RealFF. På forumet som @FredrikL. E-post: fredrik.lanner@realff.se. Kollega till @RicardNylund på RealFF som varit golfspelare i USA och fokuserar på att lösa problem för svenskar som skatter i USA eller amerikaner som vill spara i Sverige.

 • Familjerätt och civilrätt - Marika Levin, Lindskog Malmström Advokatbyrå, E-post: marika.levin@lmlaw.se. Har inte anlitat Marika själv men fått rekommendationer om henne från andra jurister som jag har mycket förtroende för. Ofta är det ett bra tecken att gå til lden som andra proffs går till själva.

Om du kontaktar dessa så får du väldigt gärna hälsa från mig. Det gör det enklare för mig att sedan bjuda in dem till podden och liknande.

Kan även förmedla fler kontakter

Jag kan även dela med mig av tips på kontaktpersoner på t.ex:

 • Carnegie Private Banking / Family Office
 • Coeli Private Banking / Family Office
 • En bra redovisningskonsultfirma
 • Bra revisorer

m.fl. Återkom isf via ett privat meddelande eller via mejl jan@rikatillsammans.se så kan göra en sammankoppling.


Jag rekommenderar även läsa den här tråden:

12 gillningar

Ett inlägg delades upp till ett nytt ämne: Vid vilket läge är det rent krasst “värt” att betala för finansiell rådgivning?

Ett inlägg delades upp till ett nytt ämne: Erfarenhet av Coeli Private Banking