Frågor och svar om privatekonomi – vecka 30, 2017
Sök:

Frågor och svar om privatekonomi – vecka 30, 2017

Mina tankar kring några av de läsarfrågor som kommit in på bloggen

Den här artikeln publicerades 2017-07-30 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Denna veckans frågor och svar handlar om allt från ekonomisk jämställdhet, pension, hur man startar ett bolag om man inte har pengar, försäljning och annat relaterat till privatekonomi.

Precis som vanligt gör jag och Caroline ett urval från de frågor som kommit in på bloggen i ”Frågor och svar”-kategorin och som går att svara på i ett samtal. Jag har legat lite efter i att svara på frågorna, men de senaste dagarna har jag granskat och svarat på över 120 st frågor. Jag tycker främst två saker är väldigt roligt – det ena är att det har kommit in nästan 500 frågor och att många av dem har besvarats av andra läsare och ibland till och med bättre än vad jag hade kunnat göra. Tack!

Du kan som vanligt även lyssna på mitt och Carolines samtal som podd via SoundCloud eller din egen podd-läsare.


Den här artikeln publicerades 2017-07-30 klockan 17:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Läsarfrågor.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

8 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Ang. frågan om avgifter relaterade till stående överföringar (18:01).
  Hos Avanza så kan man skapa en stående insättning. Rent tekniskt så hanteras det som ett autogiro, och därmed ingen avgift för kunden. Fungerar toppen för mig!

  https://www.avanza.se/mina-sidor/overforingar/Autogiro.html

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan S
 2. Vit pil

  Jag betalde nyckelkund 49kr/månad. Då får man bankkortet, bankdosan och bankens tjänster på nätet. Men sen när jag bytte till Preem och tog bort mitt vanliga bankkort. Kunde jag bytta till ett annat paket med bara bankdosan och bankens tjänster som kostar 43kr/kvartal. Då sparar jag 416kr/år.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joakim Lindvall
  1. Vit pil

   Ah, coolt det visste jag inte! Morgondagens uppgift! Tack!

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  2. Vit pil

   Kostar det inte pengar att ta ut kontanter med ett kreditkort?

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Sara
   1. Vit pil

    Det brukar kosta 3.5 % men minst 35 kr.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson
  3. Vit pil

   Om det är swedbank så brukar jag gå ditt 2 ggr om året, så skjuter dem upp betalningen på nyckelkund ca ett halvår. Så blir det gratis.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   andreas
   1. Vit pil

    Grymt råd, tack! :-)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson
  4. Vit pil

   Du får 1% cashback med Preem kortet om du tar ut kontanter i Ica butiken för dessa uttag räknas som köp. Ta ut pengar på vanliga uttagsautomater innebär avgift för flesta kort

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Joakim Lindvall