Frågor och svar om privatekonomi – vecka 30, 2017

Frågor och svar om privatekonomi – vecka 30, 2017

Mina tankar kring några av de läsarfrågor som kommit in på bloggen

Denna veckans frågor och svar handlar om allt från ekonomisk jämställdhet, pension, hur man startar ett bolag om man inte har pengar, försäljning och annat relaterat till privatekonomi.

Precis som vanligt gör jag och Caroline ett urval från de frågor som kommit in på bloggen i ”Frågor och svar”-kategorin och som går att svara på i ett samtal. Jag har legat lite efter i att svara på frågorna, men de senaste dagarna har jag granskat och svarat på över 120 st frågor. Jag tycker främst två saker är väldigt roligt – det ena är att det har kommit in nästan 500 frågor och att många av dem har besvarats av andra läsare och ibland till och med bättre än vad jag hade kunnat göra. Tack!

Du kan som vanligt även lyssna på mitt och Carolines samtal som podd via SoundCloud eller din egen podd-läsare.

Kommentera

8 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag betalde nyckelkund 49kr/månad. Då får man bankkortet, bankdosan och bankens tjänster på nätet. Men sen när jag bytte till Preem och tog bort mitt vanliga bankkort. Kunde jag bytta till ett annat paket med bara bankdosan och bankens tjänster som kostar 43kr/kvartal. Då sparar jag 416kr/år.

  Gravatar ikon för användaren
  Joakim Lindvall
  1. Vit pil

   Om det är swedbank så brukar jag gå ditt 2 ggr om året, så skjuter dem upp betalningen på nyckelkund ca ett halvår. Så blir det gratis.

   Gravatar ikon för användaren
   andreas
  2. Vit pil

   Du får 1% cashback med Preem kortet om du tar ut kontanter i Ica butiken för dessa uttag räknas som köp. Ta ut pengar på vanliga uttagsautomater innebär avgift för flesta kort

   Gravatar ikon för användaren
   Joakim Lindvall