+0,67 % Portfölj men -8kr
Sök:

+0,67 % Portfölj men -8kr

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus Dahlvid

Den här artikeln publicerades 2017-06-19 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: +0,67 % Portfölj men -8kr

Hej!

Jag följer Nybörjarportföljen till punkt och pricka sedan bara nån månad tillbaka.

Jag blev lite intresserad av varför det står att min portfölj har gått upp 0,67% men gått back 8kr. Har detta något med courtage avgiften att göra? Att jag ligger back sedan jag betalt för mina fonder?

 

Mvh Marcus Dahlvid.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det låter konstigt eftersom fonder inte ska ha något courtage. Jag skulle kolla det med kundtjänst nästa gång då det låter som ett redovisningsfel. Eller fick du någon klarhet i det?

(Sorry för sent svar)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Gissar att du har Nordnet för jag har ungefär samma fenomen som du.

  Och jag gissar vidare att du haft ett sparande och satt in pengar under perioden och då kan det bli sådär om du satt in pengar och därmed haft ett större kapital på kontot under senaste månadens nedgång än vad du hade tidigare i år när börsen gick upp.

  ex.
  dag1: 1000kr på kontot och 1% uppgång = +10kr
  dag2: 2000kr på kontot och 1% nedgång = -20kr

  Summa 0% förändring och -10kr.

  Jag gissar det är så här det är räknat iaf. Alltså att de summerar ihop dagliga förändringar för att få kunna korrigera för uttag och insättningar…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Henrik
 2. Vit pil

  Ah, smart Henrik!

  Det tänkte jag inte ens på. Då har jag lärt mig något nytt idag. TACK!

  (Det är det som jag älskar med den här bloggen, jag lär mig minst lika mycket som alla andra). Tack.

  Hälsningar,
  Jan

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Hej! Tack för förklaringen. Jag har Avanza men antar att de gör likadant. (missade svaren i min stökiga inbox på mailen)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Marcus D

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-19 klockan 23:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.