10-årigt fondspar - betala ut och investera på nytt eller låta stå kvar?
Sök:

10-årigt fondspar – betala ut och investera på nytt eller låta stå kvar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lotta

ställde för sedan frågan: 10-årigt fondspar – betala ut och investera på nytt eller låta stå kvar?

Hej! Jag har sparat 700 kr varje månad i en kapitalförsäkring hos banken i 10 år och nu har banken meddelat att det är dags att få utbetalning eller välja att förlänga sparandet årsvis. Tanken är att pengarna ska vara till pension om ca 15 år.

Min fråga är: är det bättre att plocka ut pengarna och investera dem på annat sätt, eller är det klokt att låta dem stå kvar och förlänga årsvis?

Jag frågar inte banken, för jag tror att deras råd skulle bygga på deras egen vinning mer än min.

Mvh Lotta

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Lotta.

 

Vi vet egentligen för lite om sparandet för att kunna göra en ordentlig bedömning. Vi vet till exempel inte vilka fonder du sparar i eller vilka avgifter det är. Kostar det något att ta ut pengarna?

Om jag får gissa så är det bättre för dig att ta ut pengarna och spara enligt den globala barnportföljen då det är ganska lång tid kvar tills du behöver pengarna. Hur ser din övriga ekonomi ut? Har du en buffert?

Mitt tips är att läsa följande artikel och sätta upp ditt sparande enligt den: https://rikatillsammans.se/fyra-hinkar-strategin/

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-15 klockan 08:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.