100/0 eller 90/10 för 40 års sparhorisont?
Sök:

100/0 eller 90/10 för 40 års sparhorisont?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: 100/0 eller 90/10 för 40 års sparhorisont?

Hej, jag har en sparhorisont på drygt 40 år (pensionen) och jag undrar vilken fördelning som är bäst. Jag har ofta hört att 100% aktier är bäst och även Jan brukar köra med tumregeln, 10% per år i horisonten. Nu på sistone har jag sett lite kommentarer från honom att det är bättre med mer räntor för den långa hinken. Kan det verkligen stämma? Hur resonerar ni? Jag förstår poängen med räntor och jag tänker att jag kanske borde fördela om i portföljen när det närmar sig uttag. Dvs när det är 10 år kvar så är det kanske dags att börja lägga till 10% räntor t ex.

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

100/0

Du bör dock ha en buffert i ditt övriga sparande.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Investera 100 % i Avanza Global. Om 30 år … om planeten fortfarande är bebodd … kan vi återkomma med lämpliga åtgärder. Glöm inte en buffert på bankkonto med insättningsgaranti.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-07 klockan 17:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂