100% aktier för en sparande med 15+ år horisont
Sök:

100% aktier för en sparande med 15+ år horisont

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Naser

ställde för sedan frågan: 100% aktier för en sparande med 15+ år horisont

Hej,

Om man har lång horisont, typ 15-20 eller mer år, är det inte bäst att sätta allt pengar i en 100% aktie portfölj? Vad är poängen med 10% räntor, det är ändå små del av investering?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

10% har man oftast för att man inte ska förlora allt ifall börsen skulle dippa ett antal %.

Själv kör jag 100% aktier i lysa.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  tack!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Naser
 2. Vit pil

  Jag anser också att 100% aktiefonder vid en sparhorisont över 10 år passar bäst.

  Men visst, du hör en högre risk i portföljen då och anledningen att Globala Barnportföljen har 10% räntor är för att ha en krockkudde vid en större nedgång.
  Passar det bättre med din risktolerans så kör på det!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-25 klockan 23:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.