100% aktier i Lysa
Sök:

100% aktier i Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ecco

ställde för sedan frågan: 100% aktier i Lysa

Hej,

Vad är fördelen med att använda Lysa för med 100% aktiefokus?

Jag vill inte placera i räntefonder just nu, och jag går därmed miste om en av Lysas stora fördelar som jag upplever är ombalanseringsfunktionen. Hos Avanza eller Nordnet hade jag kunna ombalansera mellan hög/låg-riskfonder för att uppnå liknande effekt.

Vilka argument talar för att använda lysa jämte t.ex. depå hos avanza eller Nordnet, bortsett från balanseringsfunktionen?

Kommer t.ex. de totala avgifterna bli lägre?

 

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

lysa är bra, men det är en lyx och du betalar extra för bekvämligheten att de förvaltar dina pengar åt dig. för vissa är det värt det, för andra är det inte värt det. beror helt på vilken kunskapsnivå man ligger på samt engagemangsnivå, intresse och tid. man bör ha lite grundläggande kunskaper i excel när man gör det själv.

 

lysa är en fond-i-fond/blandfond kan man säga där du själv kan välja risknivån var 7e dag. men finns ingen anledning att skruva på och av risk om man sparar långsiktigt. utan man börjar med högre risk sen trappar man ner en gång per år på sin höjd. du får betala 0,24% för förvaltning plus fondavgifterna. förvaltar du själv dvs köper fonderna själv betalar du bara fondavgifterna.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

även om du bara har aktiefonder så kan du behöva ombalansera en gång per år om tex tillväxtmarknader går bättre än storbolagen i usa tex

men obs det är inget svårt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Är det olämpligt att använda Lysa med 100% aktier som sin ”säkra” placering och en depå hos t.ex. avanza för placeringar i fonder med högre risk så som bransch eller region?

Utifrån mina förutsättningar upplever jag Lysas indexfonder som relativt ”säkra” på 15-20 års sikt.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  På en tidshorisont med 10 år plus så är 100% aktiefonder relativt säkert, det finns ingen 10-års period efter depressionen som Stockholmsbörsen har gått minus.
  Men historisk avkastning är ingen garanti för framtiden.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kan man inte bara sätta lysa på typ 99/1 så löser det ombalanseringsproblemet?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-03 klockan 16:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.