100% Globalt
Sök:

100% Globalt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av VK

ställde för sedan frågan: 100% Globalt

Hej Jan! Hur lång tid anser du att man borde spara i, ifall man kör 100% Globala indexfonder som du rekommenderat? (länsförsäkringar global indexnära, spp aktiefond global) kör 50% var i dessa och har gått in med ett ganska stort belopp. Det kan ju vara halvtungt att sova ibland om man vet att man har förlorat flera tusen som man har jobbat hårt för under en längre tid, det räcker med att det går ned någon procent för ett stort belopp ska försvinna. Förslag för att låta bli att kolla dagligen hur det går, hur man sitter lugnt i båten istället även när det går sämre.

Med vänlig hälsning

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mer än tio år skulle jag säga. Helst 20 år. Barnportföljen är ju en portfölj för ett mycket långvarigt sparande till just ens barn. Men självklart kan vuxna också spara i den. ;)

Och då rekommenderar Jan 10% räntor i portföljen (dvs den globala barnportföljen med 90% aktiefonder och 10% räntefonder).

Det farliga är ju som du antyder, att man går in för ofta på sitt konto för att se vad man har tjänat. Jag har själv problem med att jag går in för ofta för att kolla läget och ser jag röda siffror blir jag givetvis dyster.

Hur ska vi undvika att gå in för att kolla läget då? Vi kan ju lova varandra att enbart gå in i portföljen när Jan ombalanserar varje år. :-)

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-05 klockan 07:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.