1000:- barnportföljen
Sök:

1000:- barnportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alex

ställde för sedan frågan: 1000:- barnportföljen

Hej. Jag vill först tacka så mycket för all inspiration man får utav dig Jan och till alla som svara på frågor.

Min fråga:

om man vill spara 1000:- månaden i barnportföljen, hur hade ni balanserat den då i % är det ens möjligt.

Vill ändå kunna nå samma avkastning på 7-8% över tid.

eller är det för lite med tanken på avgifter osv.

 

Återigen tack verkligen.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Alex,

Har själv ett månadssparande i vår barnportfölj. Måhända jag inte följer Jans Barnportfölj till punkt och pricka, så har jag många av hans förslagna fonder i den likväl.

Vi sparar 600 kr i månaden och försöker så gott det går att placera dessa pengar likt vår ursprungliga plan för fördelningen som är möjligt. Med prioritet på globala indexfonderna och därefter i den ordning man önskar fördela sin risk, tex månadsparar jag inget i de korta räntefonderna.

Nu finns det minimum-sparande som hindrar en helt korrekt fördelning. Detta tänker jag att man kan balansera 1 gång extra per år om man känner det är ett problem. Tror inte detta är något problem att bara balansera upp detta vid årsskiftets ombalansering.

 

Hoppas detta kanske kan gett dig en annan persons perspektiv hur vi löser sparandet i denna portfölj.

Mvh

Emil

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  700kr i LF Global Indexnära (70%)
  100kr i LF Tillväxtmarknad Indexnära (10%)
  100kr Spiltan Aktiefond Investmentbolag (10%)
  100kr Spiltan Räntefond Sverige (10%)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  TomTom

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-12 klockan 22:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.