12-åring vill investera eget sparande
Sök:

12-åring vill investera eget sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria Pedersen

ställde för sedan frågan: 12-åring vill investera eget sparande

Hej, min 12-åring sparar sin veckopeng och har nu fått upp ögonen för aktier. Han vill öppna eget konto på bra ställe och själv kunna styra sina investeringar. I dagsläget pratar vi strax under 10 000kr som han har att investera. Vad ska man tänka på? Har du några bra tips? Tack på förhand /Maria

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle uppmuntra det men begära att han först skaffade sig mycket goda kunskaper om investering och aktier genom att

Titta på de flesta poddar som Jan producerat

Läsa böcker som Jan rekommenderar

Om det sedan är enskilda aktier som intresserar honom behöver han hitta och lära sig hur man tar reda på en massa saker om ett företag innan man köper deras aktier.

Vill han göra allt detta samt kan bestämma hur långsiktigt han vill placera pengarna så skulle jag be honom göra upp en plan och presentera sin plan här på denna sida så att mer insatta kan ge synpunkter på den vad gäller risk och sånt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Då din son har ett så långsiktigt mål så skulle jag öppna ett konto som han får sköta samt uppmuntra att han följer flera olika bloggar om aktiesparande.

  Som Jan flera gånger skrivit så var det att förlora pengar det som lärde honom mest och troligen kommer din son att behöva ta lärdom av sådant också så låt honom börja i liten skala som du nämnde i din andra post.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lisbet

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-22 klockan 05:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.