2 barn kapitalförsäkring hos handelsbanken ska jag flytta de till Lysa?
Sök:

2 barn kapitalförsäkring hos handelsbanken ska jag flytta de till Lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av jana

ställde för sedan frågan: 2 barn kapitalförsäkring hos handelsbanken ska jag flytta de till Lysa?

Hej

 

Jag har börjat kolla på min familj sparande och har flyttat min pensionsparande till Lysa.

Nu har jag kvar kapitalförsäkring för mina 2 barn (7,9 år) som handelsbanken säger att jag kan inte flytta.

Det ända jag kan göra är sluta sätta månadspengar där och sen kan jag sälja allt och sätta det i ISK som tillhör mina barn eller vanlig konto.

Stämmer det verkligen? Hur kan jag ta ut pengar från handelsbanken barn kapitalförskring och flytta de till Lysa?

Kommer jag att kunna spara mer för mina barn hos Lysa om man tänker på avgifter hos handelsbanken?

Stor tack i förhand

mvh

j

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jana!

Om du ska flytta från två olika kapitalförsäkringar så går det inte att göra en direkt flytt mellan två olika banker. Detta eftersom det är banken som äger ”försäkringen” och därav går den inte att flytta.

Det du då gör är att du säljer allt du har i kapitalförsäkringen, flyttar över pengarna till Lysa och startar där istället.

Beror helt på vilka fonder du har valt hos Handelsbanken.
Ingen vet hur mycket en passiv indexfond kommer att gå upp om man jämför med en aktiv dyrare fond. Men eftersom ingen vet vad som kommer gå bäst så är det bättre att gå på det vi redan vet och det är avgiften.

Så kollar man på avgiften så har du bättre alternativ på t.ex Avanza och Nordnet att göra en egen portfölj enligt ”Globala Barnportföljen”. Men vill du inte själv hålla på och ombalansera så får du gå på ett lite dyrare alternativ som är Lysa.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej

  Men handelsbanken sager att det inte gar att jag kan byta kapitalforsakring till ISK men alla pengar kommer vara kvar pa barnet namn. Sa nar jag har pengarna pa isk tanke jag flytta de till avanza barnkonto. Jag kan inte ta pengarna och flytta de till lysa eftersom det ar barn som ager pengar och man kan inte oppna lysa konto till mindre aring hos lysa

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jana
 2. Vit pil

  Ahaa, kapitalförsäkringen står i barnets namn om jag förstår det rätt?
  Har för mig att du fortfarande ska kunna flytta det så länge båda föräldrarna är med och godkänner flytten, om du då ska göra ett nytt sparande så passa en kapitalförsäkring i ditt namn med barnet som förmånstagare väldigt bra. Då får du själv bestämma när barnet får pengarna och vid dödsfall så tillfaller pengarna barnet och inte via arvsordningen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

om man inte är gift så är det lämpligt att spara till sina barn på kapitalförsäkring eftersom man då kan välja förmånstagare. Att tänka på är att lysa inte har kapitalförsäkring utan bara ISK i dagsläget.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-09 klockan 00:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.